• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Estetik

Estetik

Estetik

Estetik operasyonlar vücuttaki şekil bozukluklarının düzeltilmesine dayanan bir tıp dalıdır. Tıp dilinde estetik plastik ve rekonstrüktif cerrahi olarak geçmektedir. Aslında estetik, plastik cerrahinin bir alt koludur. Estetik operasyonların asıl amacı vücudun ve yüzün daha güzel, istenilen bir görünüme kavuşmasını sağlamaktır. Estetik ile doğuştan olan vücut anomalileri, şekil ve işlev bozuklukları düzeltilebilir. Aynı zamanda sonradan meydana gelen şekil ve işlev bozuklukları da estetik operasyonlar ile düzeltilebilir. 

Estetik operasyonlar bazı durumlarda zorunluluktan yapılırken bazı durumlarda da kişilerin isteklerine dayalı olarak yapılır. Kaza, yangın gibi olumsuz durumlar sonrasında kişilerin vücutlarında meydana gelen bozukluklar estetik operasyonlar ile düzeltilebilir. Aynı zamanda kişiler vücutlarında hoşlanmadıkları bölgeleri estetik operasyon yaptırarak istedikleri şekle sokabilirler. Bu noktada yapılan uygulamalar kişilerin güzel görünme isteği ile alakalıdır. Son zamanlarda oldukça hızlı bir şekilde ilerleyen estetik operasyonlar medyada da sık gösterildiği için insanları daha çok özendirmektedir. Kişiler vücutlarında istemedikleri bölgeleri ya da yaşlanmadan kaynaklı çizgileri ve sarkmaları önlemek için estetik ameliyatlar yaptırmaktadır. 
Estetik ameliyatlar özellikle yaz aylarına girmeden önce kadınlar tarafından daha çok tercih edilir. Çünkü yaza daha güzel bir görünüm ile girmek isteyen hanımlar estetik ameliyat yaptırmayı tercih ederler. 

Cerrahi Müdahaleden Çekinen Kişiler Botoksu Tercih Ediyor!

Kişiler vücutlarında ya da ciltlerinde istemedikleri ve beğenmedikleri bir bölge olduğunda bu durumu estetikle değiştirmeye çalışırlar. Ancak bazı kişiler cerrahi müdahalede çeşitli sebepler ile kaçınır. Bu kişilerin tercihi ise ameliyatsız estetik uygulamaları olmaktadır.

Ameliyatsız estetik uygulamalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Botoks uygulamaları

İğne ile dolgu uygulamaları

Botoks uygulamaları daha çok cildin bozulan yapısını düzeltmek için uygulanır. Botoks uygulamaları ile cilt sarkmaları, ciltte oluşan çizgiler ve kırışıklıklar düzeltilmeye çalışılır. Zaman içinde ciltte yaşa bağlı olarak sarkmalar ve kırışıklıklar oluşabilir. Ayrıca stresli yaşam tarzı, güneş ışınlarına fazla maruz kalma, sigara ve alkol kullanımı, hava kirliliği, menapoz ve çeşitli hastalıkları cildin esnek yapısının bozulmasına sebep olur. Tüm bu etkiler ile birlikte vücudun hücre yapısında bozulmalar olur. Bu bozulmalar da kendisini sarkma, renk kararması ve kırışıklık olarak gösterir. Hiç kimse de cildinde bu tip bozulmalar olsun istemez. Özellikle de kadınlar uzun yıllardır ciltlerinin kırışmaması ve sarkmaması için çaba harcamışlardır. Kremler, maskeler ve son olarak estetikle bu bozulmalar düzeltilmeye çalışılır. 

Botoks uygulamaları 18 yaşından itibaren herkese uygulanabilir. Ancak uygulama öncesinde mutlaka kişinin kas yapısına ve cilt özelliklerine uygun bir değerlendirme yapılır. Kişinin istemediği kırışıklıklar belirlenir ve bu kırışıklıkların olduğu bölgelere çok ince uçlu iğneler ile enjeksiyon yapılır. Bu işlem çok kısa sürer ve kişi uygulamadan hemen sonra günlük yaşamına dönebilir. Botoks uygulamaları en çok alında ortaya çıkan yatay çizgilere, iki kaşın arasında oluşan çizgilere, göz çevresinde meydana gelen ve kaz ayağı denilen kırışıklıklara, ağız çevresinde daha çok sigara içmekten kaynaklanan kırışıklıklara ve fazla kilo alıp vermekten kaynaklanan boyun bölgesinde oluşan çizgilere uygulanır. 

Botoks uygulamaları herkes tarafından çok sık tercih edilen estetik uygulamalardır. Ancak bu uygulamalarda cerrahi bir müdahale yapılmadığı için etki kısa süreli olur. Botoks uygulamalarının kırışıklık üzerindeki etkisi en fazla 6 aydır. Eğer düzenli bir şekilde botoks uygulaması yapılırsa botoksun etkisi 8 ya da 10 aya kadar çıkabilir. Botoks uygulaması sonrasında çeşitli yan etkiler görülebilir. Ancak doktorun söyledikleri uygulanarak bu yan etkiler ortadan kaldırılabilir ya da en aza indirilebilir.