• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Bodrum'da felaket filmi gibi sel felaketi!

Bodrum'da felaket filmi gibi sel felaketi!

Dün gece,Muğla’nın Bodrum ilçesinde sabaha karşı başlayan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen olan sağanak yağış sele dönüştü. Bodrum sel felaketi video görüntüleri  vatandaşların kameralarına yansıdı. Onlarca ev ve iş yeri sular altında kalırken adeta nehre dönen yollardaki araçlar sürüklendi ağır maddi hasar meydana geldi.

Yaşanan bu olaya benzer bir durum seneler önce, sel baskının 1988 tarihinde yaşandığı Bodrum’da bugün yaklaşık 30 yılın en fazla yağışının yağdığı belirtildi. Dün akşam saatlerinde bir anda bastıran yağışla birlikte ilçe genelinde cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Yağmura sokakta yakalananlar güvenli buldukları yerlere sığınırken evleri çukur bölgelere yakın olan tatilciler ve ilçede yaşayanlar daha güvenli buldukları yerlere taşındı.İçindeki sürücü ve yolcularla birlikte sürüklenen araçlar felaketin boyutunu gözler önüne sererken ilçede kriz masası oluşturuldu. Yağışın devam ettiği Bodrum’da AKUT ekiplerinin felaket bölgesine ulaştığı ve arama kurtarma çalışmalrının aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Bitez, Ortakent, Yahşi Mahalleleri’nde daha hayatu tam anlamıyla kabusa çeviren sel baskınında sele kapılan araçlardaki vatandaşlar hayatlarını kaybetmek ile burun buruna geldi. Park halindeki araçların yanı sıra bayram tatili dolayısıyla ilçeye gelen bölgey hakkında bilgileri olmayan araç sürücülerinin kullandıkları bazı araçlar seyir halinde iken aniden sele kapılınca araç içinde bulunanlar da çevredeki vatandaşlar da korku dolu anlar yaşadı. Yaşanan korkunç doğal Afet sonrası kriz masası oluşturulan Bodrum’da gerek AKUT ekipleri gerekse gönüllüler kurtarma çalışmalarına devam ediyor. au arada Konacık, Bitez, Yalıkavak, Turgutreis mahallelerinde de hayatı durma noktasına getiren olan yağış sonrası sel yaşanırken bir çok alışveriş ve eğlence mekanı da sel suları altında kalarak kullanılmaz hale geldi. Yağışın aralıklarla devam ettiği  Bodrum'da sel elaketinin çok ağır derecede maddi hasara nedne olduğu belirtildi.

İŞTE BODRUM SEL FELAKETİNİN  VATANDAŞ KAMERASINA YANSIYAN GÖRÜNTÜLERİ

Habermark