• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Fenerbahçe – Celtic Maçı kaç kaç bitti? Maç sonucu 10.12.2015

Fenerbahçe – Celtic Maçı kaç kaç bitti? Maç sonucu 10.12.2015

Fenerbahçe – Celtic Maçı kaç kaç bitti? Maç sonucu 10.12.2015

UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında sahasında karşılaştığı Celtic ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, puanını 9’a yükselterek son 32 turuna kalan takımlar arasında yer aldı ve ülke puanımıza katkıda bulundu. Fenerbahçe son dakika, Fenerbahçe Celtic fotoğrafları.

Sarı-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 6. maçında grup sonuncusu Celtic’i ağırladı. Ev sahibi ekip, karşılaşmanın 39. dakikasında Lazar Markovic’in golüyle 1-0 öne geçerken, devreye de bu skorla girildi. İkinci yarının 67. dakikasında sarı-lacivertlilerin Brezilyalı oyuncusu Diego Ribas, topsuz alanda rakibine yaptığı faul gerekçesiyle oyundan atıldı. Bu dakikadan sonra oyundaki üstünlüğünü rakibine kaptıran Pereira’nın öğrencileri, 75. dakikada Kris Commons’un golüne engel olamadı.

MAÇTAN ÖNCE ‘YONCALI’ GÖNDERME

Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşma öncesi Okul Açık Tribünü’nde açtıkları koreografi ile rakiplerine göndermede bulundu. Koreografide önce İskoç ekibinin armasında bulunan yoncanın üzerinde çarpı işareti gözüktü. Daha sonra üst bölümden indirilen dev bayrakta yoncanın yerine sarı-lacivertlilerin ambleminde yer alan palamut dalı yer aldı. Yapılan koreografinin altında ise İngilizce olarak “Dört yaprağa ihtiyacınız yok, sadece inanın” yazılı pankart açıldı.

MARKOVIC İLK GOLÜNÜ ATTI

Fenerbahçe’nin Sırp futbolcusu Lazar Markovic, sarı-lacivertli forma ile ilk golünü Celtic’e karşı attı. Karşılaşmanın 39. dakikasında Gökhan Gönül’ün ara pasında ceza sahası içine topla buluşan Sırp futbolcu, kaleciyi geçerek topu ağlarla buluştu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

DIEGO RIBAS ATILDI

Müsabakanın 67. dakikasında topsuz alanda Stefan Johansen’e arkadan tekme atan Fenerbahçe’nin 30 yaşındaki Brezilyalı orta saha oyuncusu Diego Ribas, direkt olarak kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Diego’nun en az 3 maç ceza alması bekleniyor.

COMMONS SKORDA DENGEYİ SAĞLADI

Karşılaşmanın 75. dakikasında sağ kanatta topla buluşan Mikael Lustig, son çizgiye indikten sonra yaptığı ortasında altıpas çizgisine yakın bir noktada iyi yükselen Kris Commons, kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.

CELTIC TARAFTARLARI GOLÜN ARDINDAN ÇILGINA GÖNDÜ

Misafir tribünü dolduran konuk ekibin taraftarları, Commons’un golünün ardından büyük sevinç yaşadı. Tribünde meşale yakan taraftarlar, yanan meşaleleri Fenerbahçeli taraftarların üzerine attı.

FENERBAHÇE SON 32’YE KALDI

Karşılaşmanın 1-1 sone ermesinin ardından gruptaki puanını 9’a yükselten Fenerbahçe, grubu 2. sırada tamamlayarak, son 32 turuna yükselmeyi başardı. Grubun diğer karşılaşmasında deplasmanda Molde ile karşılaşan Ajax, sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrılarak, puanını 11’e yükseltti ve grubu lider olarak tamamladı. 7 puanlı Ajax ile 3 puanda kalan Celtic, Avrupa’ya veda etti.

GÖKHAN GÖNÜL’E SEVGİ SELİ

Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşmanın son düdüğünün ardından kaptan Gökhan Gönül’e büyük sevgi gösterisinde bulundu. Bütün tribünlerin çağırdığı tecrübeli oyuncu, taraftarların sevgi gösterilerine alkışla karşılık verdiği görüldü.

Habermark Spor Servisi