• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Hisarcıklıoğlu başbakan ile asgari ücreti konuştu, asgari ücret ne zaman 1300 tl olacak?

Hisarcıklıoğlu başbakan ile asgari ücreti konuştu, asgari ücret ne zaman 1300 tl olacak?

Hisarcıklıoğlu başbakan ile asgari ücreti konuştu, asgari ücret ne zaman 1300 tl olacak?

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Davutoğlu’na yapılan ziyarette asgari ücretin bin 300 TL’ye çıkarılması konusunun da ele alındığını belirterek, “Asgari ücretle ilgili AK Parti’nin seçim öncesi vermiş olduğu taahhüt kapsamında bin 300 TL’ye çıkması konusundaki çözüm önerileri ne olabilir, bunlarla ilgili görüşlerimizi aktardık” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde TOBB Yönetim Kurulu’nu kabul etti. Kabul sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptıkları ziyaretin nezaket ziyareti olduğunu belirterek, uzun bir seçim döneminin geride bırakıldığını ve bugün hükümetin açıkladığı eylem planını çok faydalı bulduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Özellikle bölgemizde sisli hava daha hızlı bir şekilde artarken açıklanan yol haritası çok önemliydi. Başbakanımız başta olmak üzere tüm emeği geçen siyasi partiler ve bürokratlara huzurlarında teşekkür etmek istedik. Bu eylem planının çalışma hayatından mesleki eğitime, girişimcilikten yenilikçilik desteklerinden, kobi değişikliklerine kadar uzun zamandır beklediğimiz birçok reform var. Bu reformların hayata geçmesi için hükümetimizle birlikte çalışacağız. Kanunların takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Bugün büyüme rakamlarının açıklandığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, 2016’yı yeniden yatırım hamlesi olarak başlatıp, 2001 krizi sonrasında yakaladığımız gibi bir ivmeyi kazanacağımıza da inanıyoruz” dedi.

Ayrıca iş dünyasının sorunlarını da Başbakan Davutoğlu’na aktardıklarına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, “Özellikle, Rusya kriziyle ilgili ekonomik etkileri ve bunlarla ilgili tedbirler konusundaki görüşlerimizi aktardık. Kriz masası oluşturmuştuk, oluşturduğumuz kriz masasındaki sonuçları aktardık. Önerilerimizi bu kapsamda aktardık” şeklinde konuştu.

“ASGARİ ÜCRET KONUSUNDAKİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NE OLABİLİR, BUNLARLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİMİZİ AKTARDIK”

Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Asgari ücretle ilgili AK Parti’nin seçim öncesi vermiş olduğu taahhüt kapsamında bin 300 TL’ye çıkması konusundaki çözüm önerileri ne olabilir, bunlarla ilgili görüşlerimizi aktardık. Son olarak da Doğu ve Güneydoğu’da terörden mağdur olmuş olan Türk işdünyasının oradaki temsilcilerinin sorunlarını aktarabilme fırsatı bulduk. Tabii, işin özü hayırlı olsun ziyaretiydi.”

Hisarcıklıoğlu, konuşması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Asgari ücretle ilgili çözüm önerilerini” sorması üzerine Hisarcıklıoğlu, “Bu, bin 300 TL olacak, bunun vazgeçilen tarafı yok. Zaten, şu anda Türk işdünyası olarak 2015 yılında bize maliyeti bin 500 TL, bir asgari ücretlinin, yani bin lira net eline geçenin maliyeti işverene bin 500 TL. Bu kapsamda özel sektörün üzerindeki özellikle küçük, orta boy işletmelerin üzerindeki yükü hafifletecek bir model üzerinde görüşümüzü sunduk. Bununla ilgili ekonomiden sorumlu bakanlarımızla çalışacağız” şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Başbakan Davutoğlu’nun küçük, orta boy işletmelerin üzerindeki yükün paylaşılacağı konusundaki görüşünü ifade ettiğini belirtti.