• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Düşürülen Rus uçağı hakkında flaş açıklama!

Düşürülen Rus uçağı hakkında flaş açıklama!

Düşürülen Rus uçağı hakkında flaş açıklama!

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Bizim sınırlarımızı aşan bir uçak uyarıldığı halde ‘ben yine aşarım’ dediği an sorun bitmiştir. Gereği yapılır ve gereği yapılmıştır, yarın da gerekirse yarın da yapılır. Bu milletin kılına dokundurtmayız” ifadelerini kullandı. Rusya Türkiye krizi son durum 11.12.2015, Düşürülen rus uçağı hakkında son haber.

Bir dizi ziyaret ve açılış programı için kente gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne programının son bölümünde AK Parti İl Başkanlığı binasında partilileriyle bir araya geldi. Gün içerisinde Dolar/TL paritesinin 2,94 seviyesine çıkmasını değerlendiren Müezzinoğlu, “Ben ekonomi anlamında, ekonomiyle ilgili bir cümle söyleyecek nokta da değilim ama dünyanın ve Türkiye’nin koşulları çok farklı şeylerden etkilenebiliyor. Ve onun değerlendirmesini şu anda benim yapmam çok doğru olmaz. Ama diğer taraftan da petrol fiyatları hızla düşüyor. Dolayısıyla bu bir dengedir. Bu konjonktürel koşullar geçicidir. Ama tek bir şeye ihtiyaç var Türkiye’de, istikrarlı ve güçlü bir yönetim. Türkiye, istikrarlı ve güçlü bir yönetim yakaladı. Bunların hepsi yerli yerine önümüzdeki günlerde oturur” Şeklinde açıklama yaptı.

“RUSYA’YA KARŞI GEREĞİ YAPILMIŞTIR, GEREKİRSE YARIN DA YAPILIR”

Bakan Müezzinoğlu, 24 Kasım 2015 tarihinde, Suriye sınırında Türkiye hava sahasını ihlal eden SU-24 tipi bir Rus savaş uçağının, Türk F-16’ları tarafından düşürülmesi ile ilgili de, “Bizim sınırlarımızı aşan bir uçak uyarıldığı halde ‘ben yine aşarım’ dediği an sorun bitmiştir. Gereği yapılır ve gereği yapılmıştır, yarın da gerekirse yarın da yapılır. Bu milletin kılına dokundurtmayız. Bu milletin özgürlüğüne, bağımsızlığına ve kendi iradesine dokunacak hiçbir şeyi biz kabul edemeyiz. Dolayısıyla sağduyunun hakim olmasını istiyoruz ama haklarımızdan ve geleceğimizle ilgili hiçbir süreçte zafiyet göstermedik, göstermeyiz. Önümüzdeki süreçte inşallah Türkiye adına, milletimiz adına çok daha güzel olacak” ifadelerini net bir şekilde kullandı.

“YUNANLILAR MODERN HASTANELERİMİZE HAYRAN KALIYOR”

Yapılan hastanelerle ilgili konuşan Bakan Müezzinoğlu, “İnşallah Uzunköprü’nün Uzunköprü’sü nasıl ki 600 yıldır konuşuluyor ve önümüzdeki 600 yılda da konuşulacaksa, inşallah Karaağaç Köprüsü de Edirne’nin 2 bin 100’lü yıllarında konuşulacak. Bunu kim yaptı? AK Parti yaptı. Edirne kadroları yaptı. Edirne’nin duruşu yaptı. 400 yataklı modern hastane, Yunanlılar gelmiş, görmüş bana söylüyorlar, ‘Ya öyle bir hastane’. Arkadaşlar, Edirne’deki hastane gibi Türkiye’de altmışın üzerinde bu şekilde hastaneleri biz yaptık, AK Parti yaptı, AK Parti vizyonu yaptı. Şimdi çok daha modernlerinin alt yapısını kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, AK Parti Edirne il binasındaki programının ardından karayolu ile İstanbul’a hareket ederek kentten başka biryere ayrıldığı açıklandı.

Habermark