• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

99942 Apophis isimli asteroid Dünya'ya çarpacak mı?

99942 Apophis isimli asteroid Dünya'ya çarpacak mı?

99942 Apophis isimli asteroid Dünya'ya çarpacak mı?

Ülkemizde gündemde ekonomik sorunlar, politik olaylar ve televizyondaki yarışmalarda kimin ne yaptığı, ne kadar reklam ücreti aldığı tartışılırken, Amerika'da Nasa ve Avrupa'da Eesa ( Avrupa uzay Ajansı) tüm dünya uluslarını ilgilendiren bir tehlikeyi çözmeye çalışıyor. 2004 senesinde keşfedilen Apophis adı verilen dev asteroid Dünya'ya çarpacak mı? Bu olayı sizler için inceledik. Apophis ne zaman Dünya'ya çarpacak?, 99942 Apophis nedir?, Dünya'ya çarpacak göktaşları, Apophis yörüngesi nedir?, 2036'da Dünya'ya göktaşı çarpacak mı? 

Dünya'da teknoloji geliştikçe ve bilgiye ulaşmak kolaylaştıkça, insanlık gizemi çözülmemiş ya da çözülmeyi bekleyen olayları ve komplo teorilerini araştırmak konusunda büyük mesafe kat etmiştir. Bu zamana kadar Amerikan film endüstrisinde sayısız bilim kurgu filminde ele alınan konulardan biri, Dünya'ya bir asteroid çarpması sonucu kıyamet gününün yaşanması durumudur. Amerika'da Nasa'da Avrupa'da Avrupa Uzay Gözlem ajansı olmak üzre, Rusya'da Baykonur uzay üssünde her zaman uzay incelenmekte ve Güneş sistemimizin daha iyi tanınması hedeflenmektedir. 

99942 Apophis'in yörüngesi şekilde belirtilmiş.

19 Haziran 2004 günü, Arizona'da yer alan Kitt Peak Gözlem Evi'nde Roy Tucker ve arkadaşları tarafından bir asteroid keşfedildi. Uzmanlar bu durum onaylandıktan sonra, gizemli göktaşının muhtemel rotasını hesaplamaya başladılar. İlk hesaplamalardan sonra asteroidin Dünya'ya çarpma ihtimalinin çok yüksek olduğu iddiası ortya atıldı. Ve bu durum günümüz teknoloji her geçen gün geliştikçe daha iyi cihazlar ile yinelendi. 2004 yılından 2008'e kadar, Apophis asteroidinin Dünya'ya çarpması sonucunda ortaya çıkacak etkileri hesaplanmaya başlandı. Durum o kadar ciddi bir sorun teşkil ediyorduki, Dünya üzerine birçok asteroid uzmanı saatler ve günler süren hesaplamalar yapmak zorunda kaldılar. Büyük kuruluşlar Apophis asteroidinin Dünya'ya çarpmaması için '' yörüngeden saptırma '' programı uygulanması için ödüllü proje yarışmaları başlatmıştır.

B612 VAKFI OLASI ÇARPIŞMAYI ÖNLEMEK İÇİN PROJE GELİŞTİRENLERE ÖDÜL VERDİ İDDİASI

B612 vakfının yürüttüğü çalışmalar sonucunda olası bir çarpışma ya da Dünya yörüngesine çok yakın bir yerden olası Apophis asteroidinin geçmesi durumunda hangi ülkelerin en çok etkileneceği hesaplanmıştır. Bu ülkeler sırasıya, Rusya'nın güneyi, pasifik okyanusunun bir kanadı, Kaliforniya, Meksika, Nikaragua ve Kosta Rika en riskli ülkeler olarak tanımlanmıştır. Bu etkilerden sonra , Afrika'nın büyük bölümü ve Kolombiya ve Venezuela'nın etkileneceği belirtilmiş, çarpışma yada çok yakın yörüngeden göktaşının geçmesinin ardından çzellikle Venezüela'da 10 milyon kişiye yakın kayıp yaşanabileceği belirtilmiştir. Bu verilere ulaşmak için çok gelişmilş bir bilgisayar tekniği ile '' Simulasyon '' ortaya çıkartılmıştır.

Olası etkilenecek yerler kırmızı çizgi ile belirtilmiş.

99942 APOPHİS ASTEROİDİ NE KADAR BÜYÜK?

Uzmanların yaptığı araştırmalar sonucunda, Apophis'in büyüklüğü 1.5 futbol sahası olarak hesaplanmıştır. 3- 10 Megaton ağırlığında olduğu tahmin edilmektedir. Olası çarpışma durumunda, Hidrojen ve Tsar bombas etkisini 50 misline katlayan bir etki yaratacağı belirtilmiştir. Yörüngesindeki hızı 30.728 Km olarak hesaplanmıştır.

OLASI ÇARPIŞMAYI ÖNLEMEK İÇİN SESSİZ SEDASIZ PROJELER GELİŞTİRİLDİ, 37 ÜLKEDEN KATILIM OLDUĞU AÇIKLANDI!

Amerika'da birçok kişinin bir araya gelerek gezegenimizi daha iyi hale getirebilmek ve olası uzay projelerini desteklemek adına kurulan, Planetary Society isimli kar amacı gütmeyen kuruluş tarafından, Apophis'in rotasından saptırılması için uzay görevleri düzenlenmesi isteği Dünya ülkelerine bildirildi. Bu projeye 6 kıtadan 20 ülke 37 kez destek aldı. İspanya, Almanya, İtalya, Rusya ve Amerika'da bulunan dev teleskoplar ve uzay gözlemcileri 2008 yılına kadar karmaşık hesaplar yaptılar.

OCAK 2013'TE ÇARPIŞMA DURUMUNUN ÇÜRÜTÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Ocak 2013 tarihinde Avrupa Uzay Gözlem ajansından gerçekleştirilen açıklamda, ilerleyen teknolji sayesinde Haziran 2004'te elde edilmiş verilerde 99942 Apophis asteroidinin Dünya'ya çarpma olasılığının yüksek olduğu ve Dünya'ya etki etme oranının %2.7 olduğu açıklanmıştır. Fakat Ocak 2013'te sayısız kez yapılan araştırmalar ve hesaplamalar sonucu asteroidin Dünya'yı es geçeceği kamuoyuna açıklanmıştır.

NASA'DAN GERÇEKLEŞTİRİLEN ''99942 Apophis'' AÇIKLAMASI

Nasa 31 Ekim 2012 ve 13 kasım 2012 tarihleri arasında Apophis'in yeni fotoğraflarını kamuoyuna sunmuş ve asteroidin durumunu  onaylamıştır. Nasa'dan olası çarpışma için gerçekleştirilen açıklamada, 2029 ya da 2036 yılında herhangi bir çarpışma ihtimalinin çok uzak olduğunu, sadece Dünya üzerine bir takım etkiler ortaya çıkabileceği bilgisini Dünya kamuoyuna sunmuştur.

Asteroidin Nasa tarafından servis edilen fotoğrafları

Nasa'nın 99942 Apophis göktaşı açıklaması için TIKLAYIN! 

CERN'DE YAPILAN DENEYLER VE MARS'TA KOLONİ KURMA ÇALIŞMALARI NEDEN HIZLANDIRILDI?

Günümüzde Cern'de yapılan deneylerin, Mars üzerine koloni kurabilmek ve yaşamın başlamasını sağlamak için düzenlenen çalışmaların özellikle son 3 yıldır daha büyük bİr hız kazandığını vurgulamakta fayda var. Apophis asteroidinin Dünya'ya çarpma olasılığının düşük olduğu belirtilerek açıklama yapıldığı tarihten itibaren, Nasa'nın bütçesi normalin 8 katı arttırldığı iddia edilmektedir.

Mars yüzeyinde ilk insan kolonisinin 2025 senesinde kurulmasının planlandığınıda belirtmemizde fayda var. Ayrıca Mars üzerine koloni kurma projesinin başladığı tarihin Apophis'in Dünya'ya çarpma olasığının olmadığı açıklamasından 4 ay sonra gerçekleşmesi ''Dünya'nın sonu geldi ve insanlardan gizleniyor '' iddialarının ortaya atılmasına sebep olmuştur. Mars One görevi olarak adlandırılan çalışma ilk olarak 2012'de, Mars yüzeyindeki yoğun radyasyon nedenyle astronotların uzun süreli görevi kaldıramayacakları gerekçesiyle iptal edilmiş ve aradan geçen 2 yıldan sonra 50 kişilik olan görev kadrosu 100 kişiye çıkartılarak tekrar başladığı iddia edilmiştir.

2008 YILINDA APOPHİS HAKKINDA YAYINLANAN BİR VİDEO;

İsveç'te bir grup tarafından çarpışma günü hakkında bir saat bile tasarlanarak internet alemindeki yerini almıştır.

Apophis'in Dünya'ya çarpmasına ne kadar Yıl, Ay,Gün,Saat kaldığını öğrenmek için tıklayın 

APOPHİS'İN ANLAMI NEDİR?

Apophis Yunan mitolojisinde yer altından gelerek, Dünya'daki yaşamı sona erdirecek güç olarak belirtilmektedir. Mısır mitolojisinde ise RA'nın düşmanı olarak açıklanmıştır.

13 Nisan 2036'da Dünya'ya çarpma olasığı olan 99942 Apophis'in ilk olarak 2029 senesinde Dünya'ya yakın bir yörüngeden geçeceği iddialar arasında yer almaktadır.

Özel Haber

Emre Ata

Habermark

Yeni keşfedilen Dünya benzeri gezegenler serisi 1 : Gliese 581 D için tıklayın!

Nasa 1 Dünya benzeri gezegen daha keşfedildiğini açıkladı