• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Kara Buz Anivia nasıl oynanır? Kasılır?

Kara Buz Anivia  nasıl oynanır? Kasılır?

Merhaba arkadaşlar , bugün anivia'yı konu alıcaz. Çünkü bu şampiyona yeteri kadar ilgi gösterilmediğine inanıyorum. Mükemmel bir potansiyeli olmasına rağmen buda çok geride kalmış tercih edilmeyen unutulmuş şampiyonlarımız arasında. Ayrıca bu şampiyon ile oynarken oyun çok daha eğlenceli olabilir. Kendi takım arkadaşlrını çok sağlam trolleyebilirsiniz.

Pasifi yeniden doğum olsada gerçekten ustalık gerektiren bir karakter kendisi. Nerede öldüğünüz ve nerede pasifinizin devreye girdiği oyunun gidişhatını değiştirebilir. Genelde anivia oynamış ve oynayan herkesden işittiğim şey ise pasif devreye girdikten hemen sonra herkesin öldüğü. Ama dediğim gibi bu oyun strateji oyunu ve oyunun performansı sizin karakterin skillerini ne kadar değişik açılarda kullanabildiğiniz ile ilgili.

Pasifiniz için tabiki bir kaç taktik ve fikir vericem ama öncelikle komple skillere bir göz atalım.

 

Pasif- Yeniden Doğuş : Pasifiniz siz öldükten sonra sizi yumurtaya dönüştürür. Eğer bu yumurta 6 saniye ölmeden dayanabilirse tekrar doğarsınız.

Kabul etmeliyimki pasifiniz gerçektende zor. ama bu işi kendi lehinize çevirmenizde mümkün. Ölüceğinizi ve pasifinizin devreye giriceğini anladığınız an düşmanlarla aranıza süreyi uzatma maksatlı olarak 'w' Buz duvarı skillinizi uygulayabilirsniz. Zaten  AP mid lane karakteri olduğunuz için doğal olarak menziliniz uzak buyüzden team fightlarda genelde arkalarda olmaya bakın. O hengame ve karmaşa sırasında sizin yumurtanızı kesicek zaman bulamayacaklardır muhtemelen.

 

Q – Buz Kütlesi :  Skillimiz menzili boyunca yolundaki değdiği herşeye azami miktarda hasar verir. Asıl olay tekrar aktif hale getirerek skillimizi patlatmamızdır. Skillimizi rakip şampiyonların üzerinde patlattığımızda sersemlerler.Diger skiller arasında önceliği bu skille verip ilk olarak bunu fullememiz gerekir.

Ama bu skill içinde zamanlamanın çok önemli olduğunu söylemeliyim. Tekrar aktif hale getirip patlatıcağımız zaman rakipleri tam ortalamış olmaya dikkat edin. Bu skill sizin kaçmanızdan adam almanızdan ve team fight'ın kaderini değiştiricek olmanıza kadar herşeyde çok etkili.

 

W – Buz Duvarı : Bu ise oyuna renk katıcağımız zaman zaman takım arkadaşlarımızı istemli veya istemsiz trolleyeceğimiz skillimiz. Düz bir alanda geçilmeyen bir duvar koymamızı sağlıyor. Tabiki bu duvarı  aşabilen karakterler var. Sejuaninin Q skilli vb skiller Buz Duvarımızı counter'lıyor.Ben şahsen takım arkadaşlarımdan önce farma ulaşabilmek adına onların yolunu kapamak için kullanıyorum 😀

 

E- Ayaz Yanığı : Karşımızdaki şampiyona rüzgar göndererek bir miktar hasar vermemizi sağlar. Ama öncesinde rakibimiz Buz Kütlesi veya ultimate'imiz ile hasar görmüşse Ayaz Yanığımız daha fazla hasar vererek gerçektende can yakıyor.  Birazcık kasıldıktan sonra kombonuzu yaparak tek seferde rakipleri indirebiliyorsunuz.

 

R – Buz Fırtınası : Ultimate'imiz istediğimiz zaman açıp kapatabileceğimiz yapısal olarak birazcık Morgana'nın W skillini anımsatan bir skill. Üzerindeki şampiyonlardan açık kaldığı müddetçe can çeker ve onları azami yavaşlatır.

Şimdi gelelim keyiflimi keyifli kombomuza. Kombonuzda normalde Buz Duvarını kullanmak zorunda değilsiniz ama bu sizin işinizi garantiye almanızı sağlayacaktır. Team fight veya birebir kapışma olması hiç farketmez. kaçmasını önlemek ve bi an şaşırtmak amaçlı tam arkasına Buz Duvarını koyup hemen kaçmasına fırsat vermeden Buz kütlemizi üzerinde patlatarak stunlıyoruz. Hemen ardından ultimate'imizi açıp üstüne hiç vakit kaybetmeden Ayaz Yanığımızla işi bitiriyoruz.

Kısaca kombo sırası W- Q- R  ve E .

Ultimate'imiz yüzünden çok fazla manasızlık çekebiliriz. Bu yüzden item seçiminde ability power' ı yüksek ve mana veren itemler bakmakta fayda var.

 

Alınabilir İtem'lar :

Asırlık sopa,  Liandra'nın eziyeti , Hiçlik değneği , Rabadonun şapkası , Zhonyanın kumsaati , Başmelek asası . Karşıda ap rakip var ise Athenenin lanetli kadehi de tercih edilebilir. Defansif olarak Koruyucu melek de iş görebilir.

 

Counter'lar

Anivianın zayıf olduğu rakipleri:

Fizz, Kassadin , Diana , Orianna ve Le Blanc

 

Anivianın güçlü olduğu rakipleri:

Ryze , Kayle , Teemo , Lissandra ve kartush

 

' Ben tipinin öfkesi , rüzgarın şiddeti ve buzun soğuyum . Ben freljord'um!'

Anivia

 

Herkese iyi oyunlar arkadaşlar 

Hira Özkan

Habermark