• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Facebook'ta çocuk istismarı sayfası sosyal medyayı ayağa kaldırdı!

Facebook'ta çocuk istismarı sayfası sosyal medyayı ayağa kaldırdı!

Facebook'ta çocuk istismarı sayfası sosyal medyayı ayağa kaldırdı!

Bugün  sosyal medya paylaşım platformu Facebook'ta yer alan bir beğeni sayfası sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Çok kısa zamanda tepkileri üzerine çeken sayfada, birçok küçük kız çocuğu fotoğrafının beğeniye sunularak servis edilmesi, çocuk istismarı durumuna asist niteliğinde olduğu için tepkileri beraberinde getirdi. Facebook'ta çocuk istiasmarı sayfası, Facebook'ta utanç sayfası, Facebook'ta sapık sayfalar nasıl şikayet edilir?

Sosyal medya üzerinden duyarlı  kullanıcılar ve vatandaşlarımız sayfayı şikayet etmeye başladı. Sayfa da yer alan içeriklere ise lanet yağdı. Sayfayı açan ya da kuran kişilerin küfür içerikli paylaşımları ise tepkilerin daha büyümesine neden oldu. '' S*xi Küçük kızlar '' isimli sayfayı ve benzeri oluşumları şikayet etmek için, sayfanın ana sayfasında bulunan ''Şikayet'' butonunu kullanabilir ve adminlere bildirebilirsiniz.

Ayrıca, www.ihbarweb.org.tr adresinden de bilişim suçları birimine link gönderebilirsiniz.

 

Çocuk istismarı içeren bu sayfayı bin kişinin beğenmesi vatandaşları düşündürürken, sosyal medya uzmanları bu tür bir sayfanın fazla beğeni alması durumunu, sayfa birleştirme tekniki olarak açıkladı.

ÇOCUK İSTİSMARI NEDİR?

Fiziksel ya da psikolojik olarak bir çocuğa bir yetişkin tarafından kötü davranılmasıdır. Ayrıca çocuklara kötü muamele, çocuk istismarı ve ihmali ile çoğu zaman eş anlam taşır. Dünya Sağlık Örgütü çocuk istismarını şöyle tanımlar: “Çocuğun sağlığını, fiziksel ve psikososyal gelişimini olumsuz etkileyen, bir yetişkin, toplum ya da devlet tarafından bilerek ya da bilmeyerek uygulanan tüm davranışlar çocuğa kötü muameledir.” şeklinde açıklanmıştır.

ÖNEMLİ GÜNCELLEME: İLGİLİ SAYFA TEPKİLERDEN DOLAYI KAPATILDI BU SAYFAYI AÇAN KİŞİLERE EMNİYET BİRİMLERİMİZİN ULAŞABİLMESİ İÇİN FACEBOOK İLE İLETİŞİME GEÇİLDİĞİNDE ŞU BİLGİLERİ ADMİNLERE İLETİLMESİ GEREKLİDİR,  '' www.facebook.com/Sexi-küçük-kızlar-801369343301001/ '' BU BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA SAYFA KURUCALARINA ULAŞILABİLİR.

Habermark