• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Amerika'dan Türkiye'deki asker ailelerine ülkeyi terk edin uyarısı

Amerika'dan Türkiye'deki asker ailelerine ülkeyi terk edin uyarısı

Amerika'dan Türkiye'deki asker ailelerine ülkeyi terk edin uyarısı

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; ABD Savunma Bakanlığı, İncirlik Üssü yanı sıra İzmir ve Muğla'daki askeri personelin ailelerinin de Türkiye'den ayrılmaları emrini verdi. Amerikan  Dışişleri Bakanlığının bu  uyarısının ne amaçla yapıldığı sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Birçok sosyal medya sitesi ve ağı üzerinde, yine bomba mı patlayacak? bir saldırı mı bekleniyor düşünceleri hakim oldu. Amerika Türkiye'de ki askerinin ailelerine ne dedi? Amerika'dan Türkiye'yi terk edin açıklaması 

Cumhuriyet'te yer alan haber; 

Komutanlığın Almanya'daki merkezinden yaptığı açıklamada, “ABD Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile koordinasyon içinde, İncirlik Hava Üssü dahil Adana, İzmir ve Muğla'daki askeri personelin ailelerinin Türkiye'den ayrılmalarına karar verdi” denildi.

Bu kararın, söz konusu tesislere yönelik seyahatlere kalıcı olarak son verilmesi anlamına gelmediği de vurgulanan açıklamada, “Bu karar, ABD güçlerinin Türkiye'deki operasyonlarını destekleme görevinin daha efektif bir şekilde sürdürülebilmesi için, personel ve ailelerine yönelik olası riskleri azaltmak için alındı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “ABD ve Türkiye IŞİD'e karşı justin tv izle ortak savaşımızda birlik içindedir ve İncirlik IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda kilit rol oynamaya devam edecektir” şeklinde ekledi.

şeklinde sunuldu. Türkiye'De paylayan bombaların ardından Amerika'nın Türkiye ile birlikte Işid tehlikesi ile savaşacağını bildirmesinin ardından, gerçekleşecek operasyonlar sırasında askerlerin ailelerinin tehlikeyle karşı karşıya kalmaması için bu kararın alındığı belirtiliyor.

Ayrıca Amerikan DIşişleri Bakanlığının resmi web sitesinde Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti hakkında şu satırlar yer alıyor.

Habermark