• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

İstanbul'da Metrobüs'ün altında kalarak hayatını kaybetti

İstanbul'da Metrobüs'ün altında kalarak hayatını kaybetti

İstanbul'da Metrobüs'ün altında kalarak hayatını kaybetti

İstanbul Şişli Darülaceze durağında feci bir kaza yaşandı. Zabıtalardan korkup hızla kaçmaya başlayan bir işportacı vatandaş hızla gelen metrobüsün altında kalarak feci şekilde can verdi. Perpa ticaret merkezinin önünde gerçekleşen kaza 1.5 saat metrobüs hattının durmasına neden oldu. Perpa metrobüs kazası 9.4.2016, Metrobüs kazası, Metrobüs çarpan adam

İhlas Haber Ajansından alınan bilgiler ışığında, İddiaya göre, E-5 Karayolu Şişli – Okmeydanı bölümünde su satmaya çalışan Hasan Kaya isimli işportacı satıcı vatandaş, zabıtaların kendisine doğru geldiğini gözlemledi Darülaceze – Perpa Metrobüs durağına saklanmak istedi. Bu amaçla yol kenarında bulunan bariyerleri aşarak metrobüs yoluna fırlayan Hasan Kaya, bu sırada yoldan geçen Zincirlikuyu – Beylikdüzü arasında sefer yapan metrobüsün altında kaldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, metrobüsün altında kalan Hasan Kaya’nın olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Polis ekipleri tarafından yapılan olay yeri incelemesinin ardından Hasan Kaya’nın cansız bedeni Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaşanan kaza nedeniyle metrobüs seferleri 2 saat süreyle tek şeritten verilirken cesedin kaldırılmasının ardından seferler normale döndü.

Yaşanan olay karşısında şoke olan vatandaşlar şaşkınlık ve korku dolu gözlerle gerçekleşen olayı izledi. Yaşanan bu acı olaydan sona yetkililer, metrobüs hattı kullanan vatandaşların yer kapmak yada binebilmek için düzenli sıra olmalarının gerektiğini bildirdi. İş çıkışı özellikle yoğun olan metrobüs duraklarına bir çözüm bulunabilmiş değil. Her sabah 07:00 09:00 arası ve akşam 18:00 – 20:30 arası yaşanan yoğunlukta duraklar tıkış tıkış oluyor. Metrobüs'te nefes alınacak yer kalmıyor. Yetkililer araç beklenirken yerde bulunan sarı çizginin insan güvenliği açısından geçilmemesi gerektiğini belirtiyorlar.

Habermark