• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

En kötü 11'e seçilen Arda Turan'ı eleştirmeden önce bilmeniz gerekenler!

En kötü 11'e seçilen Arda Turan'ı eleştirmeden önce bilmeniz gerekenler!

En kötü 11'e seçilen Arda Turan'ı eleştirmeden önce bilmeniz gerekenler!

Ülkemiz futbol dünyası ve futbol severleri Milli gururumuz Arda Turan'ın  otorite olarak kabul edilen Goal dergisinin La Liga'nın en kötü 11'i kadrosuna seçilmesi ile şaşırtıcı bir süreçten geçmeye başladı. Öyle bir durum oluştu ki iyi niyetli insanlarımız bu genç yüreği acımasızca eleştirmeye başladı. Haberimizde sizlere Arda Turan'ın yüksek şekilde eleştiri aldığı ve oynadığı reklam filmlerine değineceğiz! 

1. Her insan doğar büyür kendini geliştirir ve şu hayatta belirli bir statü elde eder. Kimi para ile kimi yüreği ile. Arda Turan sokak kültürüyle harmanlanmış Sylvester Stallone gibi, Metin Oktay gibi, Muhammet Ali Clay gibi dalgarala kafa tutarak kariyerlerinde biryere gelmiş. Koskoca Türk Milli takımının motviasyonun bittiği anlarda o gencecik yüreği ve ortaya koyduğu futbol hamleleri ile bir ülkeye hayat vermiştir. Bu gerçekleştirdiği başarılar sebebiyle önüne mükemmel bir kariyer yolu açılmış, milli değer, ve ülkemizin Dünya'ya açılan marya yüzü olmuştur. Bu durum Arda Turan'a şan şöhretten çok sorumluluk getirmiştir.

2. Arda Turan dünya futbol camiasının otorite olarak kabul ettiği Goal tarafından La Liga'nın en kötü ilk 11'ine seçilmiştir. Eleştiriye aç olan bir takım insanlar Arda Turan'a '' REKLAM FİLMLERİNDE OYNAMADIĞIN ZAMANLARDA FUTBOLUNU GELİŞTİR '' şeklinde eleştiri yapmıştır. Düşünün gencecik yaşında bir ülkeye ve Galatasaray gibi bir camiaya neler kazandırmış neler vermiş omuzlarında genç yaşına rağmen nasıl bir yük taşımakta olan insana kolayca şovmen yakıştırması yapılmıştır.

3. Şimdi gelelim Arda Turan'ın yer aldığı televizyon şov programları ve reklam filmlerine! Eğer siz marka bir insan konumuan eriştiyseniz ve bunun haricinde KOSKOCA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDİYORSANIZ KAHRAMANSINIZDIR! Bu şöhret ve markalaşma beraberinde insanlara kitlelere ulaşabilme ve o kişilerin hayatlarına etki edebilme gücünü size sağlar! Arda Turan bu ülke ve Galatasaray için attığı goller yaptığı asistler ve efendi adam duruşuyla markalaşmıştır! Çok ünlü bir futbolcunun varisi olarak, yada genç yaşta yönetici babasının otoritesiyle pohpohlanarak bu günlere gelmemiştir! Arda Turan reklam filmlerinde oynamak zorundadır çünkü her ülkenin bir marka yüzüne temsilciye ihtiyacı vardır. O çok bependiğiniz Balotelli'ler, İbrahimoviç'ler, Cristiano Ronaldo'lar, Lionel Messi'ler ülkelerini en iyi şekilde Arda Turan'ın Türkiye'yi temsil etmesi gibi onurlandırmaktadırlar. Çünkü Arda'nın yada diğer bahsettiğim sporcuların oynadıkları her reklam filmi, yer aldıkları her tv programında binlerce küçük çocuk yada genç birey ekranda gördükleri sporcuları örnek alır! Kötü alışkanlıklardan uzaklaşır! Ve spor ile iç içe gelir! 

4. Arda Turan'ın yer aldığı reklam filmleri ve katıldığı tv etkinliklerinde başı çeken o dev firmalar varya hani, Acun Ilıcalı'lar Lassa'lar ve sayabileceğimiz birçok firma Opet vs. Bu büyük firmalar bu genç adamı o reklamlarında oynatarak tv şovlarına çıkararak '' evlerinde torumuş ve gelecek korkusu yaşamakta olan onlarca genç insana ışık olmaktadırlar '' Çünkü o gençler o filmleri o tv ekranıdna gördüklerinde Arda Turan'ın geçmişini Cristiano Ronaldo'nun , Lionel Messi'nin nasıl bu günlere geldiğini araştırmaktadır! Ve bu adı geçen insanların çoğu zorlukları aşarak biryerlere gelmiş, başarıyı yakalamıştır! Bunu gören o genç beyinler hile'ye hurdaya kötülüğe bulaşmak yerine abilerinin yolundan gitmeyi misyon edinirler!

5. Belirli bir kariyer patlaması yapan, ve zirveye yaklaşan sporcu yada her sektördek kişi 27 – 32 yaş aralığında büyük bir yük ve sorumluluk altında girer! Tarihte müzik, sinema , televizyon ve spor camiasında bu marka olmak yükünü kaldıramayan onlarca kişi intihar bile etmiştir! Yani birey bu döneminde üzerinde büyük baskı hisseder. Arda Turan malum dergi tarafından en kötü 11'e seçilmiş olabilir! Üzerinde bir baskı olabilir, fakat bunu en iyi şekilde kaldırmaya çalışarak arkadaşlarına liderlik etmektedir. Ülke gennçlerine ışık olmaktadır. Eleştiriyi kaldıramayacağı zamanlarda olabilir. Ülkemiz Avrupa Şampiyonasında yer alacak! Dünyabasını milli takımımızın kaptanını hedef alıyor olamaz mı?

Juventus değilmiydi Türkiye'ye gelmek istemeyen '' Terör tehlikesi'' var diyerek? Yine o kişiler değilmiydi kendi yiyecek içeceklerini getirip piskolojik olarak takımımızın üzerine oynayan? Daha geçtiğimzi günlerde son 10 yılın en iyi serbest vuruş ustalarından biri olan Hakan Çalhanoğlu'nın bir transfer olayını gündeme getirerek Hakan'ın motviasyonunu bozmaya çalışan yine Avrupa değil miydi? 

Şimdi Arda Turan'ın neden reklam filmlerinde yer aldığını neden tv programlarında boy gösterdiğini umarım bazılarınız anlamıştır! Bu adamın nasıl bir baskı ile ve sorumluluk yükü ile dünyanın en iyi takımı olan Barcelona'da yer aldığını, ve böyle büyük bir misyon sahibi insanı eleştirmeden önce '' O'NUN DA BİR İNSAN OLDUĞUNU '' anlayarak milli değerinize destek çıkmanız gerektiğini anlamış olacağınız en büyük ümidimdir! Arda Turan takipçisini tehtit etti şeklinde haber yapan meslektaşlarımıda anlayamıyorum! İşte ülkemizin geldiği hal! Bundan çok değil 8 sene nce bir oyuncumuz Avrupa'da jeneriğe girse 10 sayfa haber yapıp manşete taşıdığımız futbolcularımız, bugün dünyanın zirvesinde ve onlarında insan olduğunu düşüş, stres yaşayabileceğini unutup acımasızca haber yapıp eleştirebiliyoruz! 

Cüneyt Özdemir'in programından olan bu azim dolu hikayeyi de bir izleyin! Sonra milli değerinizi eleştirmeye devam edin.

Zidane Materazzi'ye kafa atar heykelini diker sahip çıkar Fransa! Cantona seyirciye uçan tekme atar yapar bütün Britanya! Bizim Arda Turan'ımız sinirlenir bir derginin eleştirisine moral bozar bir takipçisine kızar patlar hemen linç! 

Habermark

Özel Haber

Emre Ata