• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Uluslararası ödül alan Türk filmlerin arkasındaki yapım ekipleri

Uluslararası ödül alan Türk filmlerin arkasındaki yapım ekipleri

Uluslararası ödül alan Türk filmlerin arkasındaki yapım ekipleri

Sinema sektöründe birçok başarılı yapım her geçen gün ön plana çıkıyor. Nuri Bilge Ceylan filmleri, Reha Erdem, Murat Saraçoğlu, Nihat Seven, Kıvanç Barönü gibi isimlerin Uluslararası platformlarda ödül aldığını biliyoruz. Peki bu filmlerde nokta atışı dişliler kimler? Yapım Amirliği nedir? Sinema sektöründe dikkat çeken isim Koray Kefal'i sizler için araştırdık. Yükselen Yapım amirleri 2016, Koray Kefal kimdir?

Yapım amiri filmlerde gördüğümüz o can alıcı mekanları, keskin dialogların geçtiği sahnelerin hayat bulacağı konumları araştırıp, filmin kurgusuna göre, senaristin hayal dünyasına göre bulan, kısaca hayalin gerçeğe dönüşmesine katkıda bulunacak dünyayı oluşturan ekibin başında gelen kişi. Koray'ın dikkat çekmesine neden olan etken ise, yer aldığı hemen hemen her yapımın ödül alması, ve saygı görmesi. Seçtiği mekanlar ve kurguya uygun tespitleri ile her yönetmenin hayal ettiği yapım liderlerin biri.

Ülkemizde başarılı yönetmenlerin yapımları yurt dışında büyük ödüller kazanıyor ve Türk sineması hak ettiği saygıyı görmeye devam ediyor. Yeni nesil Yapım Amiri statüsünde ülkemizde yükselen değerler arasında gösterilen Koray Kefal'in mütevazi yaşamı ve çalışkanlığı yer aldığı yapımların başarıya ulaşmasına katkı sağlayan etkenler arasında. Bir film ekibinde takım ruhu ve profesyönellik varsa o proje için başarı kaçınılmaz oluyor. Yer aldığı projeler ve deneyimi ile, İstanbul Aydın Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde eğitimini tamamlayan, daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitiren, yer aldığı yapımlarda daima başarı çıtasını yükselten Koray Kefal bu zamana kadar 50'den fazla büyük bütçeli TVC reklam projesinin yapım ekibinde yer aldı.

Koray Kefal'in yapım ekibinde yer aldığı ve ödül alan yapımlardan bazıları şu şekilde;

Cannes film festivalinde Nuri Bilge Ceylan ile 2004 Kış Uykusu Altın Palmiye Ödülü,  Hola Meksika film festivalinde Kıvanç Barönü ile Patron Mutlu Son İstiyor, Altın Portakal'da Uzun Yol ile Nihat Seven, Ankara Film festivalinde Murat Saraçoğlu ile Yangın Var, Reha Erdem ile  yine Ankara'da Singing Women ( Şarkı söyleyen kadınlar ) isimli yapımlarda yer aldı ve ödül alan takımların parçası oldu.

Koray Kefal hakkında detaylı bilgiler için kişisel sitesi www.koraykefal.com adresinden faydalanabilirsiniz.

İşte Vodafone reklam setinden görüntüler;

Shooting Diary / Vodafone Aras Kargo from Kozmik Film on Vimeo.

 

 

Habermark Kültür Sanat

Özel Haber Emre Ata