• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Fransa Nice'de kamyonlu terör saldırısı 30, 50 ölü açıklaması

Fransa Nice'de kamyonlu terör saldırısı 30, 50 ölü açıklaması

Fransa Nice'de kamyonlu terör saldırısı 30,50 ölü açıklaması!

Fransa'nın Nice kentinde kutlamalar sırasında bir kamyon kutlama gerçekleştiren kalabalığın arasına daldı. İnsanları ezdiği belirtilen kamyondan daha sonra polis birimlerine ve insanlara ateş açtığı belirtildi. Nice'de gerçekleşen saldırının ardından Nice valiliği 30, 50 kadar ölü olduğu belirtildi. Bastille günü kana bulandı. Fransa'da terör saldırısı 15.07.2016,Fransa terör saldırısı son durum,Bastille günü nedir? Fransız ihtilali nedir?, Fransa Nice'de ne oldu?

Fransa'nın Nice kentinde acımasız bir terör saldırısı gerçekleşti. Kutlama yapan kalabalığın arasına dalan bir kamyon insanları ezdi daha sonra ateş açtı. Nie valiliğinden yapılan açıklamada 30 ila 50 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Olay yaşanırken Fransız televizyonları yayın yapmaya ve havai fişek kutlamalarına panik yaşanmaması için devam etti. Fransa'da şuan Paris'te Eiffel kulesinin dibinde 400 bin kişinin bulunduğu ve kalabalığın organize şekilde dağıtıldığı bilgisi verildi.

Nice valiliğinden yapılan açıklamada, Fransız vatandaşların evlerine gitmesi ve dışarı çıkmamaları emri verildi. Geçtiğimiz gün Fransa olası bir terör saldırısı olabileceği için konsolosluğunu kapattığı haberi Türkiye ajanslarına yerini almıştı.

Fransa'da gerçekleşen ve Nice kentini kana bulayan terör saldırısından sonra ajanslara düşen en can alıcı kare ise sosya medyada yürekleri yakıyor;

Bastille kutlamaları 14 Temmuz 1789’da yapılan Fransız İhtilali’nin yıl dönümünü olarak kutlanıyor. Sert rejime baş kaldırarak kralı tahttan indiren Fransız hakının en sembolik günü olarak bilinen ve Dünya'ya etki etmiş ihtilalin kutlamaları sırasında bu saldırının gerçekleşmesi Cumhuriyet'e darbe olarak nitelendiriliyor.

Fransız polis kaynaklarından alınan fakat doğrulanmayan iddiaya göre, kamyon şöförünün öldürüldüğü bildirildi.

Güncelleme 01:30 : Nice valiliğinden yapılan açıklamada ölü sayısı 60 olarak açıklandı.

Güncelleme: 01:34 : Yaralı sayısı 100 olarak açıklandı.

Güncelleme: 02:09 :Fransız ajansları ölü sayısını 73 olarak açıkladı.

FRANSA'DA NİCE'DE GERÇEKLEŞEN TERÖR SALDIRISINDAN SONRA ORTAYA ÇIKAN ŞOKE EDİCİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Terör saldırısı sonrası Fransa, Nice'de sokakların hali

Saldırının 23:30 sularında gerekleştiği bildirildi.

Habermark