• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Kanser hastaları KEYTRUDA ilacının sgk ödemesi kapsamına alınması için bekliyor

Kanser hastaları KEYTRUDA ilacının sgk ödemesi kapsamına alınması için bekliyor

Kanser hastaları KEYTRUDA ilacının sgk ödemesi kapsamına alınması için bekliyor

Ülkemizde sağlık sistemimizde bulunan bazı eksikleri kanser hastası vatandaşlarımız için sorun teşkil ediyor. Yaklaşık 300  kanser hastası Keytruda ilacının sgk kapsamına alınması için büyük bir bekleyiş içerisinde.  Bir kutusu 10.344 tl değerinde olan bu ilacın SGK ödeme kapsamına alınması için change.org üzerinde binlerce imza toplanmış durumda ve yetkililerin bu imzalarını görmesi bekleniyor. Siz de imza vererek kanser hastası vatandaşlarımıza destek verebilirsiniz.

Change.org üzerinde Temel Ersoy Yılmaz tarafından başlatılan imza kampanyasında yer alan tam metin şu şekildedir;
 

Kanser ilacı “KEYTRUDA“, SGK ödenen ilaçlar listesine girsin 

Kanserde özellikle PD-L1 enzimi olan tümörlerin tedavisinde kullanılan “Pembrolizumab” etken maddeli “KEYTRUDA 100mg” ilaçlarını sosyal güvenlik kurumumuz SGK karşılamıyor ve ilaç masraflarını ödemiyor. İlacın 1 aylık kullanımı için Türk Eczacılar Birliği'nin talep ettiği fiyat 1 kutusu 10344 tl ve hastalarda 2 kutu kullanılıyor. İlaç yeni ve şu an için alternatifi yok.

İlacın 1 yıllık masrafı 10344 TL * 2 kutu* 17.5 kur = 362.040 TL

2 yıllık masrafı 362.040 * 2= 724.080 TL

İlaç bazı ülkelerde kullanılmaya çoktan başlandı. Avrupa Birliği’nde ise 2 yıl önce kullanıma basladi. T.C. Sağlık Bakanlığı'nın yurtdışından teminine izin verilen ilaçlar listesine 2016 yılının ortasında alındı. Yani parasını vererek ilacı alabiliyorsunuz. Paranız yoksa alamıyorsunuz.

Ülkemizde Türkiye İlaç ve Tıbbi cihaz kurumundan izin alarak ve sonra parasını ödeyerek alabiliyorsunuz ancak bu ilacın tedavi masraflarına katlanmak mümkün değil. 

KEYTRUDA ilacının SGK tarafından yurtdışından ithal edilebilen ve ücreti ödenenler listesine alınmasını talep ediyoruz. Öğrenebildiğim kadarıyla ülkemizde bu ilacı 300 kişi bekliyor. Bunlardan bir tanesi de BABAM.

İlacı bir an önce temin edip kullanmamız gerekiyor. İlacın alternatifi yok. 

Kampanyaya desteklerinizi rica ediyorum.

İmza verebilmek için TIKLAYIN ve 30 saniyenizi ayırarak 300 vatandaşımıza destek olun.

İlgililer ve yetkililerin gereğini yapması umuduyla

Sağlıklı günler

Özel haber
 

Emre Ata

Habermark sağlık