• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ahmet Hakan açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ahmet Hakan açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ahmet Hakan açıklaması

CHP Lideri ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uğradığı hain saldırıda yaralanan, darp edilen gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’u evinde ziyaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün evinin önünde saldırıya uğrayan gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’o ziyaret etti. Ziyaret ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Sağlık durumu morali gayet iyi. Güzel bir sohbetimiz oldu. Kendisine sadece benim değil, yüzbinlerce okurunun yazılarını beklediğini söyledim” ifadelerini kullandı ve konuşmasına devam etti.

KEŞKE O VEKİLİ DE İHRAÇ ETSELERDİ DEDİ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Saldırganların AK Parti’den ihraç edilmesinin güzel bir gelişme olduğunu vurgulayarak, “Keşke Hürriyet’e ilk saldırı yapıldığında o milletvekilini de partiden ihraç etselerdi. Keşke ölümle tehdit edenler iktidar kanadından daha sert eleştiriye muhatap olsalardı. Dolayısıyla adım adım şiddet beslendi” şeklinde net ifadeler kullandı.

CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRIDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, gerçekleştirdiği çağrdıa şunları altını çizerek belirtti;

Eğer bir ülkede önemli bir gazeteci saldırıya uğruyor ve o ülkenin cumhurbaşkanı sessizliğini koruyorsa bu ülkede demokrasi açısından bir sorun var demektir. Kendisine çağrıda bulunuyorum. Demokrasiyi savunuyorsan, medyanın özgürlüğünü savunuyorsan, tepkini açık ve net gecikmeksizin ortaya koyacaksın. Bu saate kadar tepki vermemesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Kendisine diktatör deniyordu. O tanımı besleyen bir tutum içinde. Ondan kaçınmasını tavsiye ediyorum

İfadelerini kullandı ve açıklamlarına son verdi.

Habermark