• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Alişan’ın Demet Akalın’ın kardeşine açtığı davada karar

Alişan’ın Demet Akalın’ın kardeşine açtığı davada karar

Alişan’ın Demet Akalın’ın kardeşine açtığı davada karar

Sanatçı Alişan’ın Demet Akalın’ın kardeşi Emir Çağ Adanur’a açtığı “hakaret” davasında mahkeme, Adanur’u bin 740 TL adli para cezası ödemesi gerektiğine işaret eden bir cezaya çarptırdı. Mahkeme cezayı ertelerken, Adanur’un 5 yıl denetim süresine tutulmasına karar verildi.

Ünlü şarkıcı Alişan’a “Seni de o travestici yeğenlerini de ben acıtacağım” şeklinde tweet attığı idda edilen Demet Akalın’ın kardeşi Emir Çağ Adanur’un “hakaret” suçundan üç aydan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar verildi.

Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, Alişan olarak tanınan ünlü şarkıcı Serkan Burak Tektaş ve Emir Çağ Adanur’u avukatları temsil etti.  Duruşmanın başlamasının ardından hakim, Adanur’un geçen duruşma yaptığı savunmaya ilişkin, şikayetçi Alişan’ın avukatı tarafından dosyaya dilekçe sunulduğunu hatırlattı.

INSTAGRAM’DA PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAFLAR MAHKEMEYE SUNULDU

Dilekçede, Adanur’un mahkemede yapılan kimlik tespiti esnasında gelirini 890 TL olarak beyan etmesinin gerçek olmadığına değinildi. Dilekçede, Adanur’un İnstagram hesabından paylaştığı, lüks aracında, pahalı eğlence mekanlarında, yurt dışı seyahatine giderken pasaportunu çektiği  fotoğraflar da sunuldu.  Sanık Adanur’un kimlik tespitinde ev adresi olarak belirttiği sitedeki  dairelerin oldukça lüks ve aynı site içerisindeki stüdyo dairelerin kiralarının dahi 2 Bin- 2 Bin 500 TL arasında olduğu kaydedildi.

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN KİŞİ BU KADAR LÜKS YAŞAYAMAZ

Aylık geliri asgari ücret olan sanık Adanur’un bu şekilde lüks bir hayatı yaşayamayacağına değinilen dilekçede sanığın aylık geliri hususunda alay eder derecede hayatın gerçeklerine aykırı ifadeler kullandığı belirtildi. Dilekçe de ayrıca, sanık Adanur’un ifadesinde “Twitter hesabım başkaları tarafından da kullanılıyor” sözlerinin gerçeğe aykırı olduğu kaydedildi.

“ARABASI YOK, OTURDUĞU EV DE ABLASI DEMET AKALIN’IN”

Sanık Emir Çağ Adanur’un avukatı, şikayetçi tarafın dilekçesine ilişkin “Şikayetçi tarafın vermiş oldukları dilekçede müvekkilim lüks bir yaşam sürüyor diye sunmuş oldukları fotoğraflar var. Bu fotoğraflar kesinlikle bir delil taşımıyor. Lüks bir arabadan bahsediliyor, müvekkilimin arabası yoktur. Oturduğu evin kirasından bahsediliyor, o ev ablasınındır, annesi ile birlikte yaşıyor. Suçlamaları kabul etmiyoruz” dedi.

“ALENEN HAKARET” SUÇUNDAN CEZA VERİLDİ

Davayı karar bağlayan mahkeme, sanık Emir Çağ Adanur’u alenen hakaret suçundan 105 gün adli para cezasına çarptırdı. Sanığın sabıkasız oluşu gerekçesiyle cezayı 87 güne indirerek, günlüğü 20 TL’den Bin 740 TL adli para cezasıyla cezalandırdı. Cezayı erteleyen mahkeme, sanık Adanur hakkında 5 yıl denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanmasına hükmetti.

Habermark Magazin