• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

En iyi film serisi, En iyi savaş, denizaltı filmleri

En iyi film serisi, En iyi savaş, denizaltı filmleri

En iyi film serisi, En iyi savaş, denizaltı filmleri

En iyi filmler yazı dizimizde, 2. dünya savaşı filmleri tutkunları için Denizaltı filmlerini sizler için araştırdık. En iyi savaş filmleri kategorisinde tüm dünya üzerinde büyük saygı kazanan yapıtlar. İmdb sıralamasında en iyi denizaltı savaş filmleri. En iyi savaş filmi denildiğinde önünüze çıkacak en iyi sinema yapımları.  En iyi savaş filmi hangisi? Sorusunun yanıtı haberimizde. Denizaltı filmi izlemek isteyenler için en iyi film önerileri.Das Boot nasıl film? U 571 filmi analiz, Phantom filmi hakkında araştırma, Below filmi konusu.

DAS BOOT

Listemizin ilk sırasında Das Boot isimli Alman yapımı 2. Dünya Savaşı fimi geliyor. Amerikan film endüstrisinde hak ettiği ilgiyi alamasada, sadece Alman yapımı olduğu için birçok ödülü kazanamamıştır. Senaryosu ve Yönetmenliğini Wolfgang Petersen'in üstlendiği Das Boot filmi, 2. Dünya Savaşı'nın gerçek yüzünü mükemmel oyunculuk ve kurgu ile gözler önüne seriyor. Dünya çağında öyle bir üne sahip olmuştur ki, Amerika'da Das Boot filminin namını azaltmak adına birçok Denizaltı filmi çekilmiştir.

Das Boot filminin diğer Denizaltı filmlerinden ayıran en büyük özelliği, gerçeğe yakın kurgusu ve savaş ortamının en net şekilde beyaz perdeye yansıtılmış olmasıdır. Jürgen Prochnow'un oyunculuğu ile ilahlaştığı yapım mutlaka izlenilmesi gereken dünya klasikleri arasında yer almaktadır. Das Boot filmi Amerikan filmlerinde karşımıza çıkcan  '' SAVAŞ KAHRAMANLIĞI '' temasından çok, savaş gerçeklerini, askerlerin piskolojisini ve dramatik olayları konu almasıyla büyük ün elde etmiştir.

 

U 571

U 571 filmi yine Alman yapımı olan Das Boot benzeri, savaş durumundaki askerlerin piskolojik durumlarını anlatır. Oyuncu kadrosu açısından mükemmel bir film olan U 571'in kadrosunda, Son dönemde Interstellar filmiyle ülkemizde büyük hayran kitlesine daha da büyük bir kitle katan Matthew McConaughey, ünlü rock yıldızı Jon Bon Jovi ve Bill Paxton yer almaktadır.

Filmin konusunda savaş durumunda bir denizaltı ekibinin içerisindeki rütbe ve iç çekişmeleri işlenmektedir. Her Amerikan filminde olduğu gibi  yine askerler savaş kahramanı olarak gösterilmektedir. İzlenilmesi gereken en iyi denizaltı filmleri arasına adını yazdırmıştır.

BELOW (DİPTEKİLER)

Bu denizaltı filmi bildiğiniz savaş filmlerinden çok Bilim Kurgu/Gerilim türüne hitap etmektedir. Konu olarak Bir denizaltı tayfasının deniz üzerinde yabancı savaş suçluları ve kaçaklarını bulmaları ve denizaltıda misafir etmelerini konu alır. Ama denizden aldıkları bu yabancı askerler, Denizaltıda mistik ve korku dolu olayların yaşanmasına neden olacaklardır.

Denizaltı film ketegorisine farklı bir bakış açısı getiren Below filmi özellikle bilim kurgu türünde film severler için mükemmel bir tercih olacaktır. Filmin yıldız kadrosunda, Bruce Greenwood ve Hangover film serisinin başarılı oyuncusu Zach Galifianakis bulunmaktadır. Korku ve gerilim filmi seviyorsanız, savaş filmi tutkunuysanız mutlaka izlemeniz gereken bir filmdir.

PHANTOM (HAYALET)

Phantom filmi Ed Herris'in en iyi oyunculuk sergilediği eserlerden biridir. Oyuncu kadrosunda X Files serisinin yıldızı David Duchovny'de bulunmaktadır. Filmin konusunda bir denizaltı'da yaşanan teknik sorunlar ve tabur içerisindeki güç dengesi anlatılmaktadır. Soğuk savaş döneminde Rusya'nın Amerika ile olan ilişkisinde çok ince bir kırmızı çizgiye değinen Phantom filmi mutlaka seyredilmesi gereken denizaltı filmleri arasında yer almaktadır. 

Denizaltı filmi severler ve Dvd Bluray film almak isteyen okurlarımız için dünya üzerinde en çok izlenen ve beğenilen filmleri sizler için araştırdık. Denizaltı filmi tutkunuysanız bu yapımları mutlaka izleyin.

Habermark Kültür Sanat

Özel Haber Emre Ata