• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Polygon (MATIC) Nedir, Nasıl Alınır?

Polygon (MATIC) Nedir, Nasıl Alınır?

Polygon (MATIC) Nedir, Nasıl Alınır?

Polygon (MATIC), Ethereum’un (ETH) bazı karmaşık yönlerini iyileştiren bir çözüm olarak kendini gösteriyor. Hatta kendisini “Ethereum’un blok zincirlerinin interneti” olarak adlandırıyor. 2017 yılında kurulan Polygon (eski adıyla Matic Network), piyasa değerine göre düzenli olarak ilk 15 kripto para birimi arasında yer alan nispeten popüler bir kriptodur. MATIC, aracılar olmadan çalışan 7.000’den fazla merkezi olmayan uygulamayı (dApps) destekler.

MATIC Nedir?

MATIC, Polygon’un yerel kripto para birimidir. Ethereum blok zincirinde oluşturulan bir simge olan bir ERC-20 simgesidir. Bu belirteç, Poligon ağını yönetmek ve güvence altına almak ve ağın işlem ücretlerini ödemek için kullanılır. Sınırsız arza sahip diğer bazı kripto para birimlerinin aksine, MATIC için arz sınırlıdır ve dolaşımda yaklaşık 7,4 milyar dolar vardır. Dolaşımda asla 10 milyardan fazla madeni para olmayacak.

Proof-of-Stake Modeli

Polygon’un hisse kanıtı konsensüs mekanizması, ağın çalışır durumda kalması ve işlemleri doğrulaması için token sahiplerini ödüllendirir. Proof of Stake, tokenlerini stake eden ve stake etme ödüllerine hak kazanmak için onları kilitleyen insanlara dayanır. Ancak uzmanlar, riskin de olduğunu ve hissenizin bir kısmını kaybedebileceğinizi veya tamamen tasfiye edebileceğinizi söylüyor.

Faiz kazanmak için sadece 1 MATIC ile stake yapmaya başlayabilirsiniz. Ancak çoğu insan, yeterince MATIC biriktirmeye ve doğrulayıcıyı kendileri çalıştırmaya çalışmak yerine, stake etme işlemlerini bir doğrulayıcıya devredecektir. Doğrulayıcılar, komisyon olarak stake ödüllerinizin genellikle %1 ila %10’u arasında küçük bir kesinti yapabilir.

Binance 20 komisyon indirimi

Polygon (MATIC) Nasıl Satın Alınır?

MATIC’i, diğer birçok popüler kripto para birimini nasıl satın alabileceğinize benzer şekilde, Coinbase veya Gemini gibi kripto para borsalarından satın alabilirsiniz. Henüz bir hesabınız yoksa, başlamak için kaydolmanız ve kimliğinizi doğrulamanız gerekir. Bir hesap oluşturduktan sonra banka havalesi, havale, banka kartı veya kredi kartı ile MATIC satın alabilirsiniz. MATIC’i ayrıca Coinbase, Kraken ve Crypto.com gibi kripto para borsalarında ABD doları veya diğer itibari para birimleriyle de satın alabilirsiniz.

Bazı kripto para borsaları, jetonlarınızı borsada tutarken MATIC’inizden faiz kazanmanıza izin veren staking hizmetleri de sunar. MATIC’i Uniswap gibi merkezi olmayan borsalardan da satın alabilirsiniz. Kripto cüzdanına bağlı olarak, MATIC’i doğrudan satın almak için fiat on-ramp adı verilen bir ödeme işlemcisi kullanabilirsiniz. Veya farklı bir jeton satın almanız ve ardından MATIC ile takas etmek için bir ücret ödemeniz gerekebilir. MATIC’i Polygon Mainnet’te almak istiyorsanız, uygun bir cüzdan bağladıktan sonra MATIC’i yatırmak ve çekmek için resmi Polygon Bridge’i kullanabilirsiniz. Crypto.com DeFi Wallet uygulaması gibi bazı cüzdanlar da MATIC’i doğrudan Polygon ağından almanıza izin verir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250