• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Orbit Chain (ORC) Nedir, Nasıl Alınır?

Orbit Chain (ORC) Nedir, Nasıl Alınır?

Orbit Chain (ORC), merkezi olmayan Blok Zincirler Arası İletişim (IBC) aracılığı ile çeşitli halka açık blok zincirlerinde bulunan varlık ve bilgi depolayan, doğrulayan ve aktaran çok varlıklı bir blok zinciridir. Orbit Chain şu anda Bitcoin, Ripple, Ethereum, Tron, Terra ve Klaytn dahil olmak üzere genel zinciri desteklemektedir.

Genel Bakış

Orbit Chain, izole edilmiş halka açık zincirlerin birbirlerinin genel blok zincirine bağlanmasına izin vermektedir. Orbit Chain, Bizans hata toleransı (BFT) algoritmasına dayanan Orbit konsensüs algoritması tarafından çalıştırılır. Delegated Proof-of-Stake (DPoS) tabanlı fikir birliği, anında kesinlik ve yüksek işlem performansı ile hızlı blok üretimi sağlar.

Çok varlıklı bir blok zinciri olarak Orbit, merkezi olmayan uygulama (dApps) geliştiricilerinin Orbit SDK aracılığıyla genel zincirlerle bağlantı kurmasına ve mevcut ve tanıdık REST ve gereksiz kaynak tüketimini azaltan WebSocket sistem API’lerini kullanarak geliştirmesine olanak tanır.

Tüm Public blok zincirleri, standart bir format kullanarak bilgi, veri ve varlıkları paylaşmak için IBC bölgesi aracılığıyla Orbit Chain’e bağlanır. IBC Bölgesi, her bir halka açık blok zincirinden gelen bilgileri ve verileri doğrular. Bu doğrulamalar blok zincirinde işlenir, bu nedenle daha güvenli, daha güvenilirdir ve merkezi bir işletim ve doğrulama süreci gerektirmeyen merkezi olmayan iletişim ile çalışır.

Orbit Bridge

Orbit Bridge, kullanıcıların varlıklarını farklı blok zincirleri arasında transfer etmelerini sağlar. Farklı blok zincirlerinin Orbit Zinciri kullanarak birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir zincirler arası iletişim protokolü olan Orbit Bridge IBC’ye dayanmaktadır. Merkezi olmayan, güvenilmez bir fikir birliği süreci oluşturmak için Çok İmzalı bir BFT fikir birliği kullanılarak oluşturulmuştur. Bunu kullanarak, herkes her zincirdeki basit işlemlerle tüm DApp’lerde çeşitli zincirlerin çeşitli varlıklarını kullanabilir. Bitcoin, Ethereum, Ripple, Klaytn vb. dahil olmak üzere büyük kamu zincirlerini destekler.

Mayıs 2021’de ekip, Orbit Bridge ile bağlanan yeni zincirlerin eklendiğini duyurdu. Orbit Bridge’e katılacak en yeni zincirler Binance Smart Chain (BSC), Huobi ECO Chain (HECO) ve Polygon (önceden Matic).

Eylül 2021’de Orbit Bridge hizmeti, Austin, TX merkezli bir siber güvenlik Ar-Ge firması olan Theori’nin güvenlik denetimini başarıyla geçti.  7 Ocak 2022’de Orbit Chain’in arkasındaki ekip, Orbit Bridge Mobile’ı piyasaya sürdü ve mevcut Orbit Bridge PC’yi yeniledi.

Orbit Chain (ORC) Satın Alma Adımları

Adım 1: Henüz ETH – Ethereum sahibi değilseniz, Coinbase, Binance, Bitfinex, Bitstamp, Kraken gibi havale kabul eden borsalar ile ETH satın almanız gerekmektedir. 2. Adımdaki borsa Bitcoin kabul ediyorsa, ETH yerine BTC – Bitcoin kullanabilirsiniz.

Adım 2: Orbit Chain ticareti yapan aşağıdaki borsalardan birinde hesap açın:

  • Bithumb
  • Kucoin
  • Gate.io
  • Coinone
  • Binance
  • Coineal

Adım 3: ETH, BTC’nizi yeni kurduğunuz borsadaki hesabınıza aktarın.

Adım 4: Size uygun fiyata limit emri kullanarak SATIN AL işleminizi gerçekleştirin.

Adım 5: Orbit Zincirinizle uyumlu cüzdanınızı kurun.

Adım 6: Orbit Zincirinizi borsadan cüzdanınıza aktarın ve özel anahtarınızı güvenli bir yerde saklamanız gerekir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505