• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Cinsel organım kaşınıyor? Penisim kaşınıyor? Sorun ne olabilir?

Cinsel organım kaşınıyor? Penisim kaşınıyor? Sorun ne olabilir?

Cinsel organım kaşınıyor? Penisim kaşınıyor? Sorun ne olabilir?

Günümüzde birçok deri hastalığı mevcut. İnsanlar günlük hayatlarına devam ederken, sinsi bir şekilde içten ilerleyen hastalıklara karşı önlem almakta zorlanabiliyor. Bazı hastalıklar yıllara yayılarak insan bedeninde gelişiyor ve bir anda ortaya çıkarak kötü sonuçlara neden olabiliyor. Penisim neden kaşınıyor? Cinsel organım neden kaşınıyor? Sorularının cevabını sizler için araştırdık.internet haber, en son haber 2017

Eğer cinsel organınızda bir kaşıntı, kızarıklık oluyorsa bu sorun , HPV virüsü ya da Egzama belirtisi olabiilir. HPV cinsel yol ile bulaşan günümüzde çok yaygın ve tedavisi henüz geliştirlme aşamasında olan bir virüs olarak bilinmektedir. Hpv'nin biçrok türü vardır. 

HPV BELİRTİLERİ NELERDİR?

Hpv senelere yayılan ve kendini geliştiren, kuluçkaya yatan bir virüs tipidir. Erkeklerde penis, cinsel organ çevresinde ufak kızarıklıklara ya da siğillere neden olur. Bu şekilde bir genital siğil belirtisi görürseniz hemen biz uzman doktora başvurmanızda yarar var. Hpv belirtileri arasında, cinsel organ çevresine kaşıntı, gece uyurken kaşıntı ile uyanma ve çeşitli rahatsızlıklar meydana gelir. Eğer Hpv taşıyıcısysanız mutlaka bir uzaman danışın, eğer bir bayansanız mutlka hpv aşısı olun.

HPV NASIL TEDAVİ EDİLİR? HPV VİRÜSÜNDEN KORUNMA YOLLARI NELERDİR?

Hpv'nin şuan tedavisi geliştirme aşamasındadır. Olgun hale gelmiş genital siğiller dondurma, lazer ya da cerrahi operasyonla alınabilir. Bir diğer Hpv siğili tedavisi ise, asit barındıran kremlerdir. Erkeklerde bir soruna yol açmayacağı belirtilen Hpv virüsü, kadınlarda '' Rahim Ağzı Kanseri '' ne yol açabilmektedir. Bu nedenle, kadın hastalıkları arasında ciddi bir statüde gösterilir. Cinsel yol ile bulaşan Hpv virüsünden korunmak için mutlaka Hpv aşısı yaptırılması gerekmektedir.

EGZAMA NEDİR? BELİRTİLERİ NELERDİR?

Egzama zamana yayılan, çoğunlukla çocukluk döneminde ortaya çıkablen bir deri rahatsızlığıdır. Egzama'nın belirtileri arasında, vücut derisinde kızarıklık ve kaşıntı, ayrıca deride sertleşme ve pul pul dökülme gösterilebilir. Egzama genellikle steril olmayan ortamda vücüda yerleşir. Egzama'dan korunabilmek için temiz kıyafetler ve iç çamaşırları giyilmelidir.

EGZAMA NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Egzama belirtileri bedeninizde var ise mutlaka bir uzmana başvurun. Doktor kontrolüne girdikten sonra, uzman kişinin verebileceği çeşitli krem ve merhemler ile Egzama'dan kurtulmak mümkündür.

 

Habermark Sağlık