• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

BitTorrent (BTT) Nedir, Nasıl Alınır?

BitTorrent (BTT) Nedir, Nasıl Alınır?

BitTorrent projesi, paylaşılan sunuculardan eşler arası temelde dosya indirmeye izin veren eski BitTorrent yazılımının genişletilmiş bir sürümüdür. Ancak zamanla, dosyaların çoğu ya silindi ya da sunucuda uzun süre kalamadı. Bu nedenle, her şeyin gerçekten merkezi olmayan bir şekilde yapılabileceği bir ihtiyaç ortaya çıktı ve indirme ve dosya paylaşımı, kullanıcılara memnuniyet verici bir deneyim sağlama açısından bir sonraki seviyeye ulaşmalıdır.

Bu nedenle Tron vakfı, BitTorrent projesini satın aldı ve indirme işlemini hızlandıracak ve ekli teşvikler nedeniyle dosyaların sunucuda uzun süre kalmasını sağlayacak BTT jetonunu piyasaya sürdü. Herkes OTT platformlarına veya çevrimiçi kütüphanelere abartılı bir şekilde ödeme yapma engelini atlamak istediğinden güzel bir kullanım örneği. Böylesine çığır açan veya yenilikçi bir kullanım durumuna rağmen, tokenin neden son zamanlarda ortalığı karıştırdığı.

BitTorrent (BTT) Nasıl Çalışır?

BitTorrent’in nasıl çalıştığını tartışmadan önce, BitTorrent sisteminde yer alan bazı teknik terimleri ve süreçleri anlayalım. BitTorrent Ağı’nda yabancılarla dosya paylaşımı tohumlama olarak bilinirken, bir kullanıcının paylaştığı dosya Torrent olarak bilinir.

Belirli bir dosyanın parçalarını barındıran tüm bilgisayarlar birlikte sürü olarak bilinir. Yükleme işlemine katılmadan indirdikten sonra sistemden ayrılan herkes, BitTorrent ağında bencil bir etkinlik olarak kabul edilen sülük olarak bilinen bir etkinliğin parçası olur. Seed için kullanıcıları ödüllendirmek, 2019’da BitTorrent Speed’in duyurulmasıyla başladı. Tohumlamaya katılan kullanıcılar BTT jetonları ile telafi edilir.

Kullanıcılar, dosyalarını BitTorrent ağında tohumlamak ve depolamak için ödüller aldıkça, bu, ek kullanıcıların BitTorrent ağında dosya tohumlaması ve depolamasıyla bir ağ etkisi yarattı. Böylece BitTorrent topluluğu büyük dosyaları hızlı bir şekilde indirebilir. Kullanıcıların BitTorrent’ten aldığı BTT jetonunun bir piyasa değeri vardır ve tohumlama için fiat para birimi almak isteyen herhangi bir kullanıcı, Binance gibi bir kripto borsasında BTT jetonlarını değiştirebilir.  Örneğin, video içeriği üreten bir yaratıcı ajans, videoları dağıtmak için BitTorrent kullanmak isterse, video dosyalarını torrent olarak bilgisayarlarına yükler. Dosya başlangıçta yaratıcı ajansın bilgisayarında depolandığından, bilgisayar ve bölünmemiş dosya tohum olarak bilinecektir.

BitTorrent (BTT) Nasıl Satın Alınır?

Bittorrent (BTT) aşağıdaki borsalarda mevcuttur:

Binance – Avustralya, Kanada, Singapur, Birleşik Krallık ve dünyanın çoğu için en iyisi.

Gate.io – Bu borsa 2013 yılında kurulmuştur ve daha popüler ve saygın borsalardan biridir.

KuCoin – Bu borsa şu anda 300’den fazla popüler jetonun kripto para birimi ticaretini sunuyor. Genellikle yeni jetonlar için satın alma fırsatları sunan ilk kişidir.

WazirX – Bu borsa, yüksek bir kalite standardı sağlayan Binance Group’un bir parçasıdır.

BitTorrent (BTT) Nasıl Depolanır?

BitTorrent’e (BTT) büyük bir yatırım yapmayı düşünüyorsanız veya kriptoyu uzun süre HODLing’i planlıyorsanız, bir donanım cüzdanı almanız gerekir. Donanım cüzdanları, kripto paranızın “soğuk depoda” çevrimdışı olarak saklanmanıza imkan sağlar. Bu strateji, çevrimiçi tehditlerin erişmesini imkansız hale getirmektedir. Ledger Nano S veya daha gelişmiş BitTorrent ve Ledger Nano X desteklemektedir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505