• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Immutable X (IMX) Nedir, Nasıl Alınır?

Immutable X (IMX) Nedir, Nasıl Alınır?

Immutable X (IMX) Nedir, Nasıl Alınır?

Immutable X, Ethereum’daki NFT’ler için ölçeklenebilirlik sorununu çözen bir katman-2 blok zinciridir. Kullanıcıların sıfır işlem maliyetiyle güvenli bir platformda NFT projeleri oluşturmasına ve yönetmesine olanak tanır . Ayrıca, güvenlikten ödün vermeden oyunlar, uygulamalar ve pazar yerleri için hızlı ticaret onayı, sıfır gaz ücreti ve büyük ölçeklenebilirlik sunar .

Ağ, sıfır bilgi toplama teknolojisini kullanarak saniyede 9.000’den fazla işlemi ve darphaneyi işleyebilir. Bu, ana akım NFT projelerinin gerektirdiği ölçeği aşıyor. Buna ek olarak, Immutable X, NFT’leri ve ERC-20’leri ticaret, para basma ve gönderme sürecini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.  Resmi web sitesine göre, ağ 50 milyondan fazla NFT’yi bastı ve Ethereum güvenliğinden ödün vermeden veya ekstra gaz ücreti gerektirmeden birçok NFT’yi tesis etti.

Immutable X, Ethereum Blockchain’de NFT’ler için bir katman-2 çözümü oluşturmanın yanı sıra, karbon ayak izini dengeleyen eksiksiz bir karbon nötr NFT pazarı sunar. Başka bir deyişle, L2 çözümü enerji tasarrufu sağlar ve NFT’leri oluştururken ve ticareti yaparken enerji israfı olmamasını sağlar . Immutable X, bunu iklim bilincine sahip ünlü şirketler Trace ve Cool Effect ile bir ortaklık yoluyla başarıyor.  Immutable X, Gods Unchained oyununa da güç veriyor. L2’nin diğer önemli ortakları arasında Naspers, Apex Capital, Coinbase, Galaxy digital ve Starkware buna güç veriyor.

Immutable X Nasıl Başladı?

Immutable başlangıçta Fuel Games olarak biliniyordu ve Surry Hills, New South Wales merkezli bir Avustralya blockchain oyun şirketidir. 2018 yılında James Ferguson, Robbie Ferguson ve Alex Connolly tarafından başlatıldı. StarkWare ve Immutable arasındaki bir ortaklıktan başlatılan Immutable, video oyun endüstrisinde NFT’lerin sahipliğini aktaran bir blok zinciri altyapısı sağlar. Kullanıcıların varlıklarının güvenliğini bozmadan sıfır ücret karşılığında ERC-721 ve ERC-20 jetonları oluşturmasına ve takas etmesine olanak tanır.

Immutable X Nasıl Çalışır?

Immutable X, NFT ticareti için bir çözüm ağ geçidi geliştirmek için StarkWare tarafından oluşturulan ZK toplama teknolojisiyle NFT tabanlı alışverişi entegre eder.

ZK Toplaması

Immutable X’in arkasındaki temel teknoloji, zk toplama ölçekleme motorudur. StarkWare ile ortaklaşa, StarkEx kanıtlayıcı ve doğrulayıcı kullanılarak tasarlanmıştır. İlk olarak, toplamaların anlamını ve genel olarak ne anlama geldiklerini açıklayalım. Toplama, adından da anlaşılacağı gibi, birden çok işlemi tek bir büyük toplu iş halinde toplar ve ardından bu toplu iş için bir “kanıt” üretir. Her işlem yerine, bu kanıt daha sonra ana ağda konuşlandırılır. Toplamalar, Ethereum’a dahil olan herkes için en etkili ölçekleme teknolojilerinden biridir.

Bu ispatlar Stark ispatlarıdır. Snark-roll up’ların önemli zorluklarını özel olarak çözüyorlar ve zincir üzerinde yayınlamak çok büyük ve daha maliyetli: onları kullanıcı güvenliği için daha uygun hale getiriyorlar. Immutable X, sıfır bilgi (ZK) toplaması kullanır. Bunu birkaç zincir dışı işlemi gerçekleştirerek yapar, “geçerlilik kanıtı” sağlar – varlıklara sahip olan kullanıcıların işlemleri onayladığının bir kanıtı ve ardından akıllı bir sözleşmenin onayladığı yerde bu kanıtı zincir üzerinde doğrular. Bu işlem sırasında, akıllı sözleşme varlıkları tutar ve yalnızca geçerli kanıt ürettikten sonra serbest bırakır.

ZK toplamasının ana avantajlarından biri, daha az veri içerdiğinden blokların daha hızlı doğrulanmasıdır. Ayrıca, ZK-toplaması ile, işlemleri katman 2’den katman 1’e taşımak kolaylaşır çünkü ZK-toplama sözleşmesi tarafından oluşturulan ve onaylanan bir geçerlilik kanıtı, işlemleri zaten doğrulamıştır.

API Soyutlama Katmanı

Immutable X, REST – temsili durum aktarımı mimari stilinin tasarım ilkelerine uyan bir API üzerinde ölçeklendirme yöntemini oluşturarak geliştiriciler için NFT projeleri tasarlama sürecini kolaylaştırır.

Bu mimari stil, basım ve işlemden aktarmaya kadar basit API çağrılarına izin verir. Diğer faydaların yanı sıra bu stil, karmaşık asenkron blok zinciri etkileşimlerinin senkronize REST API çağrılarına kolayca dönüştürülmesini sağlar. Sonuç olarak, yeni oyun ve içerik projeleri, akıllı sözleşmelerle doğrudan etkileşime girmeden projelerini anında devreye alabilir.

NFT Özellikli Cüzdanlar

Katman 2 ölçekleme çözümlerinden farklı olarak Immutable X, kullanıcıların ağları değiştirmesine gerek kalmadan tüm masaüstü Ethereum cüzdanlarıyla çalışır.

Platform, genellikle ” Bağlantı ” olarak bilinen ve NFT tabanlı cüzdanlardaki genel deneyimi iyileştiren bir geçiş katmanı sunar. Immutable X Link, kullanıcıların bir üçüncü taraf pazar ekosistemini desteklerken güvenli bir ortamda işlem yapmalarını sağlar.

Binance 20 komisyon indirimi

IMX Coin Nasıl Satın Alınır?

IMX coin, yaklaşık 81 işlem çiftinde 40’tan fazla kripto para borsasında işlem görüyor. En popüler IMX token çifti Binance’de IMX/ USDT’dir . IMX’i ayrıca IDR, USD, EUR ve USDT, BUSD ve USDC gibi birçok sabit para dahil olmak üzere çeşitli fiat para birimleriyle de ticaret yapabilirsiniz. Bu bölüm, Binance’te nasıl IMX satın alınacağına dair ayrıntılı bir adım adım kılavuz gösterecektir.

  1. Binance cüzdanınızı açın ve market sekmesine gidin. 
  2. Birden fazla işlem çiftini görmek için “IMX”i arayın. Bu kılavuz için örnek olarak IMX/USDT’yi kullanacağız.
  3. IMX/USDT’ye tıklayın ve satın al’a tıklayın. Satın almak istediğiniz IMX miktarını girin. Ve sipariş türlerini seçin. Piyasa emri, limit emri veya limiti durdurmayı seçebilirsiniz.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250