• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Amp (AMP) Nedir, Nasıl Alınır?

Amp (AMP) Nedir, Nasıl Alınır?

Amp (AMP) Nedir, Nasıl Alınır?

AMP projesi, Daniel C. McCabe, Trevor Filter, Tyler Spalding ve Zachary Kilgore tarafından 2018 yılında kurulan New York merkezli Flexa network Inc.’in oluşturulmasıdır. AMP’yi anlamadan önce Flexa ağına ve özelliklerine bir göz atmak önemlidir.

Flexa Ağı

Flexa, dijital olarak güvenli işlemler sunan ilk ağdır. İşlemleri işlemek için müşteri bilgileri gibi hassas bilgileri iletmez. Bunun yerine, geri alınamayan benzersiz ve şifreli bir yetkilendirme kodu kullanır.

Yetkilendirme kodu kullanımı ile ödeme tutarının tamamı müşterinin hesap bakiyesinden aktarılır ve %100 takas garantisi ile ışık hızında Flexa ağı tarafından dönüştürülür. Flexa ağı tarafından desteklenen kripto para birimlerinin listesine göz atın. Flexa, 2018’de Flexacoin’in ICO’sunu düzenledi ve ardından Flexa ağını destekleyen uygulamaların (SPEDN & GEMINI dahil) piyasaya sürülmesi izledi. Flexacoin’in arkasındaki teknoloji staking’i desteklemediği için ekip AMP coin’i tanıttı. Flexacoin sahipleri, madeni paralarını 1: 1 oranında AMP ile değiştirebildiler. Bu, AMP projesinin doğuşuydu.

AMP Coin Nedir?

AMP, Ethereum tabanlı bir ERC20 belirtecidir. Ödemelerdeki riski dağıtmak ve böylece mevcut ağlardan gelen güvence maliyetini azaltmak için tasarlanmış bir teminat belirtecidir. Flexa ağında AMP coin ihtiyacını anlamak için nasıl çalıştığını anlayalım.

AMP Coin ve Flexa Nasıl Çalışır?

Tüm fikir, yasal ve merkezi bir ödeme operatörüne (Flexa) ve bir dizi kripto para birimini destekleyen daha hızlı ve güvenli ödemeler için merkezi olmayan bir ağa (AMP) sahip olmaktır.

Kullanıcılar, GEMINI gibi destekleyici uygulamaları kullanarak satıcıya ödeme yapabilir. Satıcı, kullanıcının uygulamasındaki QR kodunu tarayacak ve paralar otomatik olarak satıcının hesabına aktarılacaktır. Arka uçta, uygulama talebi işleyecek ve jetonları tüccar tarafından belirlenen tercih edilen para birimine çevirecek ve bu da gaz ücretini daha da azaltacaktır.

İşlem basit geliyor ama bir yakalama var. Çoğumuz, gerçek transfer olmadan ödeme onayı ve kripto para birimini fiat’a dönüştürmek için geçen süre gibi kart sahtekarlıklarının farkındayız. Bu iki engeli aşmak için Flexa, her işlemde teminat olarak kullanılan AMP jetonunu piyasaya sürdü.

Teminat, satıcıya, işlem alıcı tarafından başlatıldığında para alacağını garanti eder. Örneğin, bir alıcı satıcıya 100 ABD Doları değerinde bir ödeme başlattığında, ağ, teminat olarak 100 ABD Dolarından fazla, diyelim ki 105 ABD Doları değerinde AMP parası kullanır. Her nasılsa, ödeme gerçekleşmediyse, tüccar, AMP’den fiat para birimine dönüştürülen teminattan ödenen 100 dolarını almaya devam edecektir.

Binance 20 komisyon indirimi

AMP Coin Nereden Satın Alınır?

AMP Coin, Binance, Gemini, Crypto.com ve daha fazlası gibi en iyi borsalarda mevcuttur. Uniswap exchange ve Sushiswap gibi DEX’lerden de satın alınabilir.

AMP Coin Yatırıma Değer Mi?

Daha önce açıklandığı gibi AMP, bir kripto para birimi değil, bir teminat belirtecidir. Birincil yerleşim belirteci olarak kullanılmaz. AMP, işler ters giderse devreye giren bir B planı gibidir. Açıkçası, madeni para volatiliteden yoksun ve 2021 boğa koşusunda yatırımcıları etkileyemedi.

Uygulama harika ve Flexa sihir gibi çalışıyor. Madeni para temellerine ve teknik tablolara bakıldığında, AMP, bence yakın zamanda gerçekleşmeyecek olan Flexa’nın veya başka herhangi bir merkezi olmayan uygulamanın ana tokeni olmadıkça yatırım yapmaya değmez.

AMP’nin, tüccarlar için işlerini büyütmelerine ve daha fazlasına yardımcı olan bir borç verme belirteci gibi daha geniş bir kullanım durumuna sahip olması gerektiğine inanıyorum. Görünüşe göre Flexa buna pek odaklanmamış, Bana inanmıyor musun? projenin yol haritasını kontrol edin. Şimdiye kadar, Flexa için işler iyi gitti, ancak AMP yatırımcıları için yakın zamanda kâr elde etmeyebilir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250