• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Hedera (HBAR) Nedir, Nasıl Alınır?

Hedera (HBAR) Nedir, Nasıl Alınır?

Hedera (HBAR) Nedir, Nasıl Alınır?

Hedera Hashgraph, herkesin işlem yapabileceği ve merkezi olmayan uygulamalar oluşturabileceği platform olarak hizmet veren halka açık kripto ağıdır. Ağ, başlangıç ya da çok uluslu bir kuruluş olsun, herhangi bir kuruluşun ölçeklenebilir merkezi olmayan uygulamalar oluşturmasını ve dağıtmasını sağlamaktadır.

Hedera, 10.000 tps, işlemlerin 5 saniyenin altında tamamlaması, sabit düşük işlem maliyetleri ve düşük enerji tüketimi sağlayarak dApp’ler için ölçeklendirme sağlamaktadır. Hashgraph konsensüs algoritması, ağ kesintisini ya da kesintisini önleyen lidersiz konsensüs algoritması olarak bunu mümkün kılmaktadır.

Günümüzde düğümler,  LG, Google, Ubisoft ve daha fazlası dahil olmak üzere Hedera Yönetim Konseyi üyeleri tarafından işletilmektedir. Gelecekte düğümler, düğüm operasyonunu zaman içinde ölçeklendirmek için halka açık herhangi biri tarafından çalıştırılabilir.

HBAR Kim Yarattı?

Hedera Hashgraph, bilgisayar bilimcisi Leemon Baird ve teknoloji yöneticisi Mance Harmon tarafından inşa edildi. İkili ilk olarak 2015 yılında Swirlds adında bir şirket kurdu. Bir süre sonra, firma Hedera adlı bir varlığa dönüştü ve daha sonra Hedera Hashgraph olarak yeniden adlandırıldı. Amaç, temel hisse kanıtı teknolojisini kullanarak canlı bir ağ geliştirmek ve yönetmekti.

2018’den bu yana şirket, gelecekteki token teklifleri (SAFT) için bir anlaşma yoluyla HBAR kripto satışlarından 124 milyon dolar topladı. Hedera, daha sonraki bir aşamada nihayet kamuya açıklanıncaya kadar kademeli olarak daha fazla varlığın ve düğümün katılmasına izin vermeyi planlıyor.

Hedera Hashgraph Nasıl Çalışır?

Hedera Hashgraph, ağını güvende tutmak için Hashgraph konsensüsü olarak bilinen kendi benzersiz hisse kanıtı (PoS) konsensüs mekanizmasını kullanır. Mekanizma, özellikle 11 sektöre yayılan düzinelerce kuruluştan oluşan dönen bir yönetim konseyi kullanır. Şubat 2020’de HBAR, Google’ı şimdiye kadarki en büyük ortaklığı olan yönetim kuruluna dahil etti. Google artık bir Hedera ağ düğümü çalıştırıyor ve ağın yönetimine katılıyor.

2021’de Hedera Hashgraph konseyi 19 çok uluslu şirketten oluşuyordu. Bu düğümler, ağın işlem geçmişine ilişkin notları etkili bir şekilde karşılaştıran “dedikodu” adı verilen bir süreç aracılığıyla fikir birliğine varır.

HBAR Token Nedir?

HBAR token, Hedera genel ağının yerel kripto para birimidir. DApp geliştirmeyi desteklemek ve ağı kötü niyetli etkinliklerden korumak için kullanılır. HBAR, Ağustos 2018’de bir ilk madeni para teklifi (ICO) olarak başladı ve ilk olarak bir yıl sonra Eylül 2019’da ana ağına açık erişim başlattı. Satış öncesi yatırımcılar platformun yerel hizmet jetonunu (HBAR) satın alabildiler. token başına 0.12 dolar, 14.400.400 token 120 milyon dolara satıldı. Token dağıtımı, %32.4’lük bir ön mayından oluşuyordu ve projenin başlangıcından bu yana çeşitli diğer taraflara ve paydaşlara fon tahsis edildi.

Binance 20 komisyon indirimi

HBAR Nereden Satın Alabilirim?

HBAR’ı Binance ve Coinbase gibi büyük borsalardan satın alabilirsiniz.

1. HBAR’ı destekleyen bir borsada hesap açın

2. Atomic Wallet veya başka bir borsada HBAR satın alın.

3. HBAR’ınızı Atomic Wallet gibi güvenli bir kripto cüzdanında saklayın.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250