• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Düşen Rusya uçağında bomba şüphesi kuvvetlendi!

Düşen Rusya uçağında bomba şüphesi kuvvetlendi!

Düşen Rusya uçağında bomba şüphesi kuvvetlendi!

Mısır’da düşen Rus yolcu uçağına ait kara kutuda yapılan incelemelerde, uçağın patlama sonucu düştüğü ifade edildi. Yetkililer, patlamanın teknik sorun ya da pilotaj hatası sonucu meydana gelmediğini, ancak uçağa yerleştirilmiş bir bomba sonucu olabileceğini açıkladı. Rus uçağı Mısır'da düşürüldü iddiası, Mısırda düşürülen Rusya uçağı son durum. Düşen Rus uçağı son durum. 

Mısır'da düşürülen Rus uçağının fotoğrafları için tıklayın

Rusya’nın St. Petersburg kentine gitmek üzere Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinden havalanan yolcu uçağı kalkıştan 23 dakika sonra düşmüştü. Olayın ardından terör örgütü IŞİD, içinde 224 kişinin bulunduğu uçağı düşürdüklerini öne sürmüş ancak bu iddia hem Rus hem de Mısırlı yetkililer tarafından yalanlanmıştı. Açıklamaların ardından önce İngiliz ve ABD’li yetkililer, daha sonra da ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron da uçağın içerine yerleştirilen bomba nedeniyle düşmüş olabileceğini ifade etmişti. Tüm bu tartışmalar devam ederken uçağın kara kutusunda yapılan incelemeler sonucu uçağın, bomba patlaması nedeniyle düştüğü doğrulandı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, kara kutu incelemelerin uçakta patlama meydana geldiğini ve bu patlamanın da teknik bir sorun ya da pilotaj hatası sonucu meydana gelmediğini ifade etti. Yetkili, patlamanın dışarıdan getirilerek uçağın içine yerleştirilen bomba olabileceğini kaydetti. Fransız medyasında yer alan haberlerde araştırmacılar, uçağa yerleştirilen bombanın patlaması sonucu düştüğünü açıkladı.

Bulunan kara kutu üzerinde çalışmalarını yürüten Rus, Fransız, Alman ve İzlandalı uzmanlar, kokpitte bir patlama meydana geldiğini kaydetti. Ancak Rus medyasında yer alan haberlerde ise kara kutuda yeterli derecede bilgi bulunmadığı iddia edildi. Başka bir kaynak ise, veri kaydedicisinin kalkıştan 20 dakika sonra birdenbire durduğunu açıklamaları arasında yer verdi.

Habermark Dünya