• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Diyarbakır’da olaylar durulmuyor!

Diyarbakır’da olaylar durulmuyor!

Diyarbakır’da olaylar durulmuyor!

Diyarbakır’ın çeşitli bölgelerinde bir araya gelen yüzleri maskeli teröristler, polisle çatıştı. Çatışmalarda, 2 YDG-H’lı yaralandı. Bağlar ilçesinde teröristler tarafından polise atılmak istenen bombanın elektrik tellerine isabet etmesi sonucu ilçenin bazı bölgeleri karanlıkta kaldı. Son dakika, Diyarbakır olaylar son durum 17.12.2015

Diyarbakır’da, önceki gün sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesine yürümek isteyen gruba müdahale edilmesi üzerine çıkan ve kent geneline yayılan olaylar yer yer sürüyor. Kentin Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinin çeşitli bölgelerinde akşam saatlerinde bir araya gelen teröristler ile polis arasında çatışmalar yaşandı. Bağlar ilçesi Gürsel, Fatih ve Cemiloğlu caddeleri üzerinde bir araya gelen teröristler, durdurdukları araçların kontak anahtarlarına el koyarak, yolu trafiğe kapattı. Teröristler, olay yerine gelen polis ekiplerine de uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Bunun üzerine çatışma çıkarken, teröristler ara sokaklara kaçtı. Ara sokaklardan ateş açan teröristlerle güvenlik güçleri arasında devam eden çatışmada 2 YDG-H’lı nin yaralandığı bildirildi.

Çatışmaların yaşandığı Gürsel Caddesi’nde polise el yapımı patlayıcılarla saldırıda da bulunuldu. Patlayıcılar zırhlı araçlara isabet etmezken, bir patlayıcının elektrik hatlarına isabet etmesi sonucu cadde ile Muradiye ve Kayapınar mahallelerinin bazı bölgeleri karanlıkta kaldı. Bunun üzerine güvenlik gerekçesiyle araçların farlarını söndüren güvenlik güçleri, ara sokaklara biber gazı attı.

Kayapınar ilçesi Peyas ile Yenişehir ilçesi Şehitlik mahallelerinde ise, göstericiler yol kapatarak, barikat kurdu. Bir süre sonra olay yerlerine gelen polis, göstericileri biber gazı kullanarak olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Diyarbakır'da bombalama olaylarının meydana geldiği aktarılıyor.

Habermark