• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Ocak ayının ardından NFT satışları %30 düştü

Ocak ayının ardından NFT satışları %30 düştü

Ocak, şüphesiz, satış hacminde tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydettiği için, takas edilemez token (NFT) endüstrisi için harika bir ay oldu. Ancak bu ayki hacmi için bunu söylemek mümkün değil. Alınan verilere göre, NFT satış hacmi son yedi gün içinde yaklaşık %30 oranında düştü.

Alanın kısa tarihinin en iyi ayına tanık olduğu ve aynı zamanda bu hafta en pahalı satışlarından birini kaydettiği gerçeği göz önüne alındığında satışlardaki büyük düşüş şaşırtıcı.  Verilere üstünkörü bir bakış, Ethereum’da NFT satışlarının %32’ye kadar düştüğünü, Solana tabanlı NFT’lerin ise satışlarının %28 düştüğünü gösterecekti. Büyük kayıplara sahip diğer blok zincirler arasında sırasıyla %38 ve %37 kaybeden Flow ve Polygon yer alıyor. İlginç bir şekilde, Ronin’deki satış hacmi aynı dönemde %30’un üzerinde arttı ve şu anda NFT satışlarıyla üçüncü en büyük zincir.

NFT

NFT Koleksiyonları Nasıl Başarılı Oldu?

Karafun NFT koleksiyonu bu hafta en çok satan NFT’ler oldu ve koleksiyon 50 milyon dolara yakın sattı. Diğer en iyi performans gösteren koleksiyonlar arasında rekor satışı sayesinde 38,6 milyon dolarlık CryptoPunk ve 37 milyon dolarlık Azuki NFT’leri yer alıyor.

Alınan ayrı bir veriye göre, LookRare’deki satışların, son yedi gün içinde satışlarının %70’in üzerinde düşüşle 1 milyar doların üzerinde NFT satışını oluşturduğunu belirtti. OpenSea ise satışları aynı dönemde %65 düştüğü için 350 milyon doların altında satış kaydetti.

LookRare Geliri, Opensea’nin Gelirini Geride Bıraktı

Token terminalinden elde edilen veriler, son 30 gün içindeki LookRare gelirinin daha ünlü rakibini geride bıraktığını gösteriyor. Verilere göre, LookRare 300 milyon doların üzerinde gelir elde ederken, OpenSea 100 milyon doların üzerinde gelir elde etti. Bununla birlikte, kazançlarındaki eşitsizliğe rağmen, bu NFT pazarları diğer Ethereum merkezi olmayan uygulamalarını geride bıraktı. Listedeki en yakın dApp, son 30 günde yaklaşık 47 milyon dolar kazanan popüler merkezi olmayan borsa dYdX.