• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Augur (REP) Nedir, Nasıl Alınır?

Augur (REP) Nedir, Nasıl Alınır?

Augur (REP), merkezi olmayan finans protokollerini mümkün kılan kripto para birimlerinin blok zincir teknolojisi için gerçek dünya kullanımının ön saflarına gelmesiyle medyanın daha fazla ilgisini çekti. Yeni başlayanlar için rehberimiz, Augur’un arkasındaki teknolojiyi anlamanıza ve Augur’a şimdi nasıl yatırım yapabileceğinizi özetlemenize yardımcı olacak.

REP Nedir?

Augur’un simgesi REP, bir ERC-20 simgesidir. Bu, kripto para projesinin Ethereum ağında çalıştığı ve akıllı sözleşmelerini yürütmek için Ethereum blok zincirini kullandığı anlamına gelir. ERC-20 belirteçleri, Bitcoin ve Litecoin gibi bağımsız blok zinciri projelerine göre bir dizi avantaja sahiptir:

  • Daha kolay kurulum. Ethereum’un ağında çalıştıkları için ERC-20 projeleri, bağımsız blok zinciri projelerinden önemli ölçüde daha hızlı oluşturulabilir.
  • Gelişmiş depolama seçenekleri. ERC-20 jetonları Ethereum’un blok zincirinde çalıştığı için, tipik olarak ERC-20 jetonlarını Ethereum’un Ether jetonunu destekleyen herhangi bir donanımda veya dijital cüzdanda saklayabilirsiniz.

Önde gelen ERC-20 tokenlerinin diğer bazı örnekleri arasında Chainlink (LINK) ve Uniswap (UNI) bulunmaktadır.

REP’in Kısa Tarihi

Augur, ağdaki kullanıcıların tahmin pazarlarını kullanmalarını sağlamak için blok zinciri teknolojisini kullanan eşler arası bir protokoldür. Bir kullanıcı gelecekteki bir tahmine veya sonuca bahse girmek istediğinde, bir Augur jeton REP setini, bahse katılan diğer kullanıcılarla birlikte havuzlanmış bir 3. taraf emanet hesabına kilitleyecektir.

Augur’un ağı, gerçek dünyadaki olayları doğrulayan bir kaynak olan merkezi olmayan bir kehanet görevi görür. Bir kullanıcı kazanan bir tahminle bir araya geldiğinde, Augur ağı üzerinden dağıtılan Ether (ETH) ile ödüllendirilir. Augur ağının amacı, tahmin piyasalarında kişisel çıkar ve hırsızlığın yaygınlığını azaltmaktır.

Diğer kripto para projeleri gibi, REP tokenleri de bağımsız bir değer sağlar ve büyük borsalarda işlem görür. Havuzlar aracılığıyla kazanmanın yanı sıra Coinbase gibi kripto brokerlerini kullanarak REP alıp satabilirsiniz. REP, değeri korumaya ek olarak, olayların sonuçlarına itiraz etmek için bir yönetişim simgesi olarak da hareket eder. Kullanıcılar, üzerinde anlaşmaya varılan sonuçlara rıza gösterdikleri için ödüllendirilir ve yanlış bilgileri bildirdikleri için cezalandırılır.

2014 yılında kurulan Augur, Ocak 2018’de tüm zamanların en yüksek değeri olan 99.80 $’a ulaştı. Augur, toplam piyasa değeri ile ölçüldüğünde şu anda 103. en büyük kripto para birimidir. 220 milyon doların üzerinde bir piyasa değeri ve yaklaşık 42,7 milyon dolarlık günlük işlem hacmi var.

Augur Nasıl Satın Alınır?

Çevrimiçi Bir Hesap Açın

Kripto satın almak genellikle bir kripto para birimi komisyoncusu ile bir hesap açmakla başlar. Bir kripto komisyoncusu, bir borsacıya çok benzer bir yöntemle çalışır, genellikle bir ücret veya komisyon karşılığında sizin adınıza ve talimatlarınıza göre kripto para birimleri alıp satar.

Bir kripto komisyoncusuna kaydolduğunuzda, farklı kripto para birimleri için alım ve satım emirleri vermek için kullanabileceğiniz bir ticaret platformuna erişim kazanırsınız. Augur ticaretini desteklediklerinden emin olmak için bir hesap açmadan önce her bir komisyoncunun desteklenen madeni para ve jeton listesine bir göz atın.

Aramanıza nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? Aşağıda favori kripto brokerlerimizden birkaçına göz atabilirsiniz.

Bir Cüzdan Satın Alın (isteğe bağlı)

Bir aracılık hesabından farklı olarak, Augur’a yatırım yapmak için ön koşul olarak bağımsız bir kripto para cüzdanı açmanız gerekmez. Ancak, jetonlarınızı ticaret yapmadan önemli bir süre tutmayı planlıyorsanız, yatırımınızı borsa dışı bir cüzdanda saklamanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Kripto cüzdanlar, yatırımlarınızı depolamak için kullanabileceğiniz özel bir adres sağlar. Özel cüzdanlar, jetonlarınızı seçtiğiniz borsa platformunda tutmaktan daha güvenli kabul edilir, çünkü borsanızın hırsızlık veya hackleme için hedeflenmiş olma olasılığı vardır.

Satın Alma İşleminizi Yapın

REP’inizi nasıl saklamak istediğinize karar verdikten ve aracılık hesabınız işlevsel hale geldiğinde, aracınızın ticaret platformunu kullanarak REP satın almak için siparişinizi verebilirsiniz. İlk olarak, vermek istediğiniz sipariş türünü seçin. Çoğu broker, birkaç farklı türde siparişe erişim sunar, bu nedenle siparişinizi vermeden önce yerine getirildiğini anladığınızdan emin olun.

Bir emir tipi seçtikten sonra, güncel REP fiyatına bir göz atın. Her bir REP için ödediğiniz fiyatı bir limit emriyle sınırlayabilmenize rağmen, yatırımınız için mevcut piyasa fiyatına yakın bir ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz. Yatırımınız için alacağınız jeton sayısını en üst düzeye çıkarmak için yatırım yapmaya karar vermeden önce REP fiyatını ve nasıl değiştiğini izlemek isteyebilirsiniz.

Satın almak için siparişinizi gönderdikten sonra rahatlayabilirsiniz – komisyoncunuz siparişi sizin adınıza doldurmayı halledecektir. Acenteniz siparişinizi yerine getiremezse, günün sonunda iptal edebilir veya spesifikasyonlarınıza bağlı olarak siparişi açık bırakabilir. Brokeriniz siparişinizi yerine getirebiliyorsa, takas cüzdanınızda REP’inizi görürsünüz.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505