• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Güney Koreli Kookmin Bank kripto yatırım fonu kuruyor

Güney Koreli Kookmin Bank kripto yatırım fonu kuruyor

Güney Kore’nin en büyük bankası, perakende yatırımcılara kripto para birimlerine yönelik borsada işlem gören yatırım fonlarına veya ETF’lere erişim sunmak istiyor. Güney Koreli Kookmin Bank 21 Şubat’ta, perakende yatırımcılar için bir kripto para birimi ETF oluşturmaya çalışacak bir Dijital Varlık Yönetimi Hazırlık Komitesi kurduğunu duyurdu. Komite, bankanın KB Varlık Yönetimi’nin Endeks Miktar Yönetimi Bölümü altında faaliyet gösterecek. KB Asset Management’ın Index Quant Management Bölümü başkanı Hong-gon Kim’e göre, borç veren ayrıca bir dijital varlık öz sermaye fonu başlatmayı hedefliyor.

Zaman Çizelgesi

Komite, başlangıçta hem yerli hem de yabancı dijital varlık piyasalarında araştırma yapacak. Ayrıca, dijital varlık ürün lansmanları için yapay zeka tabanlı bir yatırım stratejisinin geliştirilmesi üzerinde de çalışacak.

KB, dünya çapında benimsenme hızını göz önünde bulundurarak yeni ürünleri mümkün olan en kısa sürede piyasaya sürmeyi planlıyor, ancak ürünlerinin ilgili düzenlemelere uygun olmasını sağlamak zorunda. KB yaptığı açıklamada, küresel rakiplerinin zaten sanal varlık piyasalarına daldığını ve bunu takip etmeyi planladığını söyledi.

Kookmin

Geleneksel Finansta Artan Benimseme

Kookmin Bank, birkaç hafta içinde böyle bir hamleyi açıklayan ikinci Asya finans kuruluşu oldu. Geçen hafta, Singapurlu DBS Bank, perakende yatırımcılara 2022’nin sonuna kadar dijital varlık ticareti yapma olanağı sunmayı planladığını söyledi.

Singapurlu borç veren, dijital varlığın benimsenmesi söz konusu olduğunda Asya finans piyasalarında öncü olmuştur. Banka, kredi kurumlarının kripto ticareti yapmasına izin vermek için 2021’de pilot olarak bir butik borsa başlattı. Ancak, Asya piyasaları batılı muadillerinin gerisinde kalmaktadır. Wallstreet bankaları, en zengin müşterilerine kriptoya yatırım yapma olanağı sunmaya başlarken, dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden bazıları müşterilerine dijital varlık fonlarına yatırım yapma seçeneği sunuyor.

Grayscale şu anda yönetim altında 43 milyar doların üzerinde dijital varlığa sahip. Fidelity Asset Management kısa süre önce Kanada’da bir Bitcoin ETF ve yatırım fonu başlattı. Avrupa’nın en büyük varlık yöneticisi olan Fransa merkezli Amundi, geçtiğimiz günlerde NFT’lere yatırım yapacağını duyurdu. Muhasebe devi KPMG Kanada da kripto varlıklarına yatırım yaptı.