• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

İstanbul’da yaşanan rehine krizi sona buldu! 31.12.2015

İstanbul’da yaşanan rehine krizi sona buldu! 31.12.2015

 

İstanbul’da yaşanan rehine krizi sona buldu! 31.12.2015

İstanbul Silivrikapı’da uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen genç, ağabeyi ile kavga ettikten sonra 7 yaşındaki kardeşini silahla rehin aldı. Yaklaşık 4 saat süren ikna çabalarının ardından genç, önce kardeşini, ardından da silahını bırakarak polise teslim oldu. İstanbul rehine krizi, rehine krizi son haber

İstanbul Silivrikapı’da uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen genç, ağabeyi ile kavga ettikten sonra 7 yaşındaki kardeşini silahla rehin aldı. Yaklaşık 4 saat süren ikna çabalarının ardından genç, önce kardeşini, ardından da silahını bırakarak polise teslim oldu.

Fatih Silivrikapı Mahallesi Alay İmamı Sokak’ta oturan ve uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen 29 yaşındaki Selahhatin D. isimli şahıs, ağabeyi ile kavga etti. Kavganın ardından ağabey evden ayrılırken Selahhatin D. küçük kardeşi K.D’yi rehin silahla alarak kendini eve kapattı. Eve kimseyi almayan Selahhattin D.’yi önce ailesi ve akrabaları ikna etmeye çalıştı. Başarılı olamayınca polise haber verildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibinin yanı sıra özel harekat timleri de sevk edildi. Özel harekat timlerinin keskin nişancıları da olumsuz bir ihtimale karşı evin hemen karşısında bulunan binaya çıkarak pozisyon aldı.

34 AYRI SUÇTAN KAYDI VAR

Hem emniyet ekiplerinin hem de akrabalarının 3 saat süren yoğun ikna çabalarının ardından Selahhatin D., küçük kardeşini bırakırken bu kez silahı kendisine çevirdi. Zanlıyı ikna etmek için yoğun bir çaba gösteren emniyet ekipleri, 4 saat süren çalışmalar sonunda Selahattin D.’yi teslim olmaya ikna etti. Silahını polise teslim eden Selahhatin D. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Zanlı Selahattin D.’nin 36 ayrı suçtan kaydı olduğu ve 6 yıl cezaevinde yattığı öğrenildi.

Selahattin D.’nin yakınları yaptıkları açıklamada, şahsın uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirterek, “Olay öncesinde ağabeyi ile kavga etmiş. Ardından da küçük kardeşini rehin almış. Sürekli cezaevine girip çıkıyor. Götürdük tedavi ettirdik. Ama bir türlü olmuyor. Uyuşturucu kullanmadığında melek gibi bir insan oluyor ama uyuşturucu alınca kendini kaybediyor. Ömrü cezaevinde geçti neredeyse ancak değişen bir şey olmadı”  şeklinde açıklama yaprak kamuoyunu bilgilendirdi.

Habermark