• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Rusya-Ukrayna Krizi: Endüstri, kripto para birimlerinin küresel oynaklıktan korunmayacağını söylüyor

Rusya-Ukrayna Krizi: Endüstri, kripto para birimlerinin küresel oynaklıktan korunmayacağını söylüyor

Savaşlarla birlikte endişeler ve belirsizlikler geliyor ve küresel piyasaların Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline nasıl tepki verdiğinde tam olarak görülen şey bu. Borsalar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in askeri bir operasyon ilan etmesinin ardından 24 Şubat’ta ticarette düşüş yaşadı ve kripto para birimleri sonrasında da kurtulamadı.

Bitcoin, Ethereum, Shiba Inu, Dogecoin ve diğerleri bir düşüşün ardından toparlanırken, kripto endüstrisi küresel dalgalanmaların etkisiyle yüzleşmeye hazır ve tokenlerin bu oynaklıktan korunacağına inanmıyor. Bitcoin 24 Ocak’tan bu yana en düşük seviyesi olan 34.324 dolara düştü. Şu anda 38.500 doların üzerinde işlem görüyor.

WazirX kurucu ortağı ve borsa CEO’su WazirX, “Küresel finans piyasalarında, özellikle Bitcoin’de görülenle aynı sonuçları kriptoda da göreceğiz. Birçoğu Bitcoin’in bundan kazançlı çıkacağını söylüyor ama ben buna inanmıyorum. Sonuçta, her şey duyguların bir işlevidir ve savaş, finansal piyasalar için her zaman kötü bir duygudur.” açıklamasında bulundu.

kripto para

Hintli yatırımcılar için Shetty, bunun bir çifte darbe olduğunu ekledi. MY24’ten itibaren kriptolar gibi sanal dijital varlıklardan elde edilen kazançlar için bütçede yüzde 30’luk bir vergi oranı açıklandı ve düzenleyici netlik hala bekleniyor. Savaş endişeleri ve fiyatlardaki düşüş sadece belirsizliği artırıyor. “Jeopolitik oynaklığın geniş bir ekonomik etkisi var ve kripto bundan bağışık değil. Borsa CoinSwitch’in kurucusu ve CEO’su Ashish Singhal, “Kullanıcılar risk ve ödülün el ele gittiğini ve dış faktörlerden etkilenebileceğini unutmamalı” dedi.

Bitbns’in kurucusu ve CEO’su Gaurav Dahake, bunu Ukrayna’daki duruma ilk tepki olarak görüyor. Tarihsel davranışa göre, piyasalar savaşların başladığı gün düşer ve ardından toparlanma belirtileri gösterir. Dahake, kripto para birimlerinde de aynı şeyin olmasını bekliyor. “Benzer bir şey Covid-19 vakasında da oldu – Mart 2020’de, hatta daha önce, Hindistan’da yaklaşık bin vaka vardı, piyasalar çöktü, pandeminin etkisinin çok büyük olacağını önceden sezdi. Ancak daha sonra piyasa gerçekten toparlanmaya başladı. Mevcut bağlamda, benzer bir eğilime tanık oluyoruz” dedi. Ancak WazirX’ten Shetty, fiyatlardaki ilk düşüşün ardından tanık olunan toparlanmanın ardından sevinmek için çok erken olduğunu düşünüyor. “Savaş başlayalı sadece 24 saat oldu. Rusya-Ukrayna krizinin uzun vadeli etkisini bilmemiz iki veya üç hafta alacak. Yatırımcılar da bekle ve izle modunda, ya nötr ya da düşüş eğilimindeler. Ancak şu anda kimse iyimser değil” dedi.

Cambridge Alternatif Finans Merkezi’ne göre, Rusya, ABD ve Kazakistan’dan sonra üçüncü olan Ağustos 2021 itibariyle küresel Bitcoin hash oranının yüzde 11’inden fazlasından sorumluydu.

Hash oranı, “madenciler” yeni basılmış BTC’yi kazanmak için özel donanım üzerinde yazılım çalıştırdıklarından, ağa ayrılmış bilgi işlem gücünün bir ölçüsüdür – bunu yaparak ağın saldırılara karşı korunmasına yardımcı olurlar.