• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Energy Web Token (EWT) Nedir, Nasıl Alınır?

Energy Web Token (EWT) Nedir, Nasıl Alınır?

Energy Web Token (Haziran 2019’da kuruldu), Energy Web Chain’in yerel simgesidir. Energy Web, özellikle enerji sektöründe kurumsal düzeyde uygulamaları desteklemek için tasarlanmış Ethereum Sanal Makine blok zincirinde açık kaynaklı, halka açık, Yetki Kanıtıdır.

Enerji Ağı Vakfı

2017 yılında kurulan Energy Web, küresel, üye odaklı, kar amacı gütmeyen, müşteri merkezli bir kuruluştur. Açık kaynaklı, merkezi olmayan bir blok zinciri platformuyla enerji geçişini hızlandıran Energy Web, Web Zincirini 2019’un ortalarında başlattı. Kuruluşun varoluşsal arayışı, blok zincir teknolojisi etrafında inşa edilmiş açık, merkezi olmayan bir yazılım altyapısı oluşturarak ve teşvik ederek enerji sektöründe değer yaratmayı teşvik etmektir. Şunları hedeflemektedir:

  • Kullanıcılardan, uygulama geliştiricilerinden ve altyapı sağlayıcılarından oluşan bir ekosistem geliştirmek,
  • Ayrıca enerjide blok zinciri kullanım durumlarını belirlemek ve değerlendirmek için ortaklaşa çalışmak,
  • Bu kullanım durumlarının uygulanabileceği açık kaynaklı bir BT altyapısı oluşturmak,
  • Düzenleyicileri ve diğer paydaşları eğitmek ve ayrıca standardizasyon kuruluşlarına girdi sağlamak.

EWT Nasıl Çalışır?

Çoğu halka açık blok zincirinde ortak olan EW Zinciri, yerel bir birinci katman yardımcı program belirteci olan Energy Web Token’a (EWT) sahiptir. EWT, platform protokolüne özgü yerel bir belirteç olarak iki ana amaca hizmet eder: güvenlik ve doğrulayıcı telafisi. EW Zincirini işletmek için toplam 90 milyon EWT oluşturuldu. EWT gibi Yardımcı Jetonlar, bir ağın kullanıcılarının onu kullanmaktan ekonomik faydalar elde etmesi ve bu faydalar için ödeme yapmaya istekli olması gerçeğinden değerler alır. Bir genel ağ üzerinden akan tüm işlemlere EWT biçiminde ekonomik değer ekleyerek, ağ ayrıca çeşitli saldırı vektörlerinden korunur.

Güvenlik: Belirteç, ağı, işlem yürütmenin (örneğin, sonsuz döngüler) yanlış davranışına (kasıtlı veya değil) veya istenmeyen davranışlara (örneğin, istenmeyen posta gönderme) karşı korur. Kullanılan mekanizma Ethereum’a benzer. EW Zincirine bir işlem gönderen hesaplardan, işlemi gerçekleştirmenin hesaplama çabasına dayalı olarak bir işlem maliyeti tahsil edilir. Bu çaba, “gaz” adı verilen bir hesaplama çabasının bir vekili tarafından tahmin edilir. EW Zinciri gaz ücreti tahmini, Ethereum ana ağıyla aynıdır.

Doğrulayıcı tazminatı: İşlem ücretlerinden ve blok doğrulama ödüllerinden gelen EWT, doğrulayıcıları bir düğüm çalıştırma maliyetlerini (örneğin, sunuculara sermaye yatırımı, yüksek hızlı İnternet bağlantısı, işletim maliyetleri) telafi eder. Kullanıcıların ve uygulama geliştiricilerinin, EW Zincirindeki işlem maliyetlerini ödemenin ötesinde, uygulamaları için EWT’yi kullanmaları gerekmez. Kendi özel uygulamalarına özgü ikinci katman belirteçlerinin yanı sıra kripto para birimleri veya fiat para birimleri kullanabilirler. EW Zinciri, tüm Ethereum akıllı sözleşmelerini ve dolayısıyla Ethereum’da konuşlandırılabilen tüm ikinci katman uygulama belirteçlerini destekler.

Energy Web Token Nasıl Satın Alınır?

EWT ile kripto para birimi ile tanışmaya karar verirseniz, öncelikle fiat para birimlerini ve EWT’yi destekleyen bir kripto para borsası bulmanız gerekir.

Ardından kayıt olmanız ve beraberindeki tüm prosedürlerden sonra hesabınızı borsada mevcut olanlardan herhangi bir uygun şekilde doldurmanız gerekir. Ardından Energy Web Token satın alın ve para çekmek ve depolamak için bir cüzdan seçin.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505