• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Akash Network (AKT) Nedir, Nasıl Alınır?

Akash Network (AKT) Nedir, Nasıl Alınır?

Akash Network (AKT), ilk bulut bilişim pazarıdır ve bilgi işlem kaynaklarına ihtiyaç duyan kullanıcıları bu tür gerekli hizmetlere sahip olan ve kiralayanlara bağlayacak şekilde çalışır. Ağa güç verilir, AKT belirtecidir.

Akash, DeFi için merkezi olmayan bir Bulut (Merkezi Olmayan Finans) olarak çalışır, dünyanın ilk merkezi olmayan bulut bilişim pazarı olarak türünün ilk örneği olmakla övünür, DeFi, merkezi olmayan kuruluşlar ve merkezi olmayan kuruluşlar gibi yüksek büyüme gösteren endüstriler için ölçeği hızlandırır ve fiyat performansını iyileştirir.

Akash ağı, benimsemeyi hızlandırmak için gelişmiş bir kapsayıcı teknolojisi ve benzersiz bir stake etme modelini masaya yatırıyor, aynı zamanda maliyet bulutunu yaklaşık 10 kat azaltırken aynı zamanda esneklik ve benzersiz ölçek sağlıyor.

Ekip

Akash, açık kaynak geliştiricileri olarak dünya çapında tanınan ve Ubuntu, HashiCorp ve Kubernetes gibi kuruluşlar tarafından edinilen açık kaynak kitaplıklarını başlatan ilk 20 programcı arasında listelenen Greg Osuri ve Adam Bozanich tarafından ortaklaşa kuruldu.  Yeni kilometre taşlarına ulaşmak için ekibi yönlendiren Akash ağındaki işlerin başında onlar oturuyorlar. Greg Osuri şu anda İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır ve Adam Bozanich, Teknolojiden Sorumlu Başkan olarak görev yapmaktadır.

Akaş Token

AKT, Akash Ağının temel simgesidir, ağı güvenceye almak ve işlem fiyatlarını pazaryeri açık artırması için standart bir duruma getirmek için bir stake mekanizması olarak kullanılır.

Doğrulayıcılar tarafından yeni blok tekliflerinin sıklığı, bu doğrulayıcıya verilen AKT’lerin miktarına bağlıdır. AKT token sahipleri, bir doğrulayıcıya stake etme veya bağlanma tazminatı olarak, AKT’de ödenen blok ödülleri ve ayrıca işlem ve hizmet ücretlerinin bir kısmı için uygunluk kazanır.

Akash Network’ü Benzersiz Kılan Nedir?

Interchain Foundation’ın IBC’sinin tanıtımıyla aynı zamana denk gelmek için, dünyanın en büyük ilk merkezi olmayan bulut bilişim pazarı olan Akash Network, bugün Inter-Blockchain Communication (IBC) Yönlendirme protokolünü oluşturdu ve sunmaya hazırlanıyor. IBC, farklı blok zinciri teknolojilerinin bağımsız olarak etkileşime girmesine ve işlem yapmasına izin vererek dünya ekonomisini zincire bağlamak için bir çerçeve sağlar.

IBC zincirleriyle etkileşim için uçtan uca bir API ağ geçidi. Bu özellik sayesinde, kullanıcının sık sorulan soruları yanıtlamasına ve aktarıcının kapasitesinin çoğunu, bu özellik sayesinde bir internet sitesi gibi programlanmış bir HTTP arabirimine karşı kullanmasına olanak tanıyan bir RPC sunucusu mevcuttur. Relayer node’ları bu özellik ile uzaktan yönetilebilecek. Buna ek olarak, kanal geri dönüşüm özelliği, sunucular arasında gereken bağlantı sayısını en aza indirerek sistemin verimliliğini ve hızını artırdığı için IBC ağının performansını artırmak için kritik öneme sahiptir.

Akash Network [AKT] Nereden Satın Alabilirsiniz?

Tüm kripto para birimleri ABD parası kullanılarak satın alınamaz. Bitcoin ve bitcoin cash gibi öne çıkan kripto paraları ABD doları ile satın almak için Binance veya BlockFi kullanabilirsiniz. AKT gibi diğer kripto para birimlerini Gate.io, ZT, BitMart, DigiFinex ve Bitglobal’dan edindikten sonra satın alabilirsiniz.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505