• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Uçamayan yolcular çalışanlara saldırdı

Uçamayan yolcular çalışanlara saldırdı

Kendilerine bilgi verilmediğini öne süren yolcular, Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde bilet işlemlerinin yapıldığı kontuarları işgal etti. Çalışanlara saldıran yolculara, polis müdahale etti. Kavgaya müdahale eden polislerin sakinleştirdiği yolcular, kendilerine bilgi verilmemesine isyan ettiklerini söyledi.

İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle uçuşlar iptal olunca, yolcular duruma isyan etti. Uçuşların iptal edilmesine sinirlenen yolcular, Atatürk Havalimanı’nda olay çıkardı. Kendilerine bilgi verilmediğini öne süren yolcular, Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde bilet işlemlerinin yapıldığı kontuarları işgal etti. Çalışanları kaldırarak işlem yapılmamasını isteyen yolculara, polis müdahale etti.

Cenazesi olduğunu ve uçaklarının iptal edildiği için cenazeye yetişemediğini söyleyen Kadri Ökmen, “Ben Mardin’e gidecektim iptal olmuş. Diyarbakır’a bekledim iptal oldu. Bilseydim otobüsle giderdim. Bu saatten sonra otobüs de yok. Ne yapacağım şimdi. Nasıl gideceğim. Benim kaynanam vefat etti. Hanımım da orada bekliyor. Eşim, çocuklarım burada bekliyor. Gidecektik cenazeye gidemiyoruz” dedi.

Diyarbakır uçaklarının sürekli iptal edildiğini iddia eden Ahmet Arslan ise, “Hep Diyarbakır uçakları iptal ediliyor. Biz burada sorumlu arıyoruz. Sınavlarımıza giremiyoruz. Bu sınavlara giremesek, üniversite sınavlarına da giremiyoruz. Geçen yıl da aynı şey başımıza geldi. Hep Diyarbakır uçağı. Hep Diyarbakır uçağı. Bu kadar insan mağdur. Yaklaşık 400’e yakın insan mağdur. Yetkililer bize uçuşumuza bir saat kalmış, havalimanına yetişmişiz. Bize mesaj gönderiyor. Uçuşunuz iptal diyor. Otobüsle gitme imkanımız yok bu saatten sonra. Yol 24 saat. Bin 400 kilometre yol. Sınava giremesem mağdur olurum. Üniversite sınavlarına giremiyorum. Bu işten bir şey anlamadım. Bize 24 saat önce bilgi verilecek, biz de ona göre bir şey yapacağız. Bize herhangi bir bilgi verilmiyor” diye konuştu.

Yetkililerin kendilerine bilgi vermediğini ileri süren Kadir Özturan ise, “Gece ikiden beri buradayım. Gelen kravatlı geliyor. Bu neden böyle dediğimizde ben bilmem benim yetkim dışında. Git o zaman yetkiliyi çağır. Gidiyor başka biri geliyor, bu uçak niye uçmadı diyoruz ben bilmem ben yetkili değilim diyor. İki günden beri burada olan insanlar var. Hiçbir şey yok. Ne yetkili var ne bir şey var hiçbir şey yok. Ya biri gelse dese ki kardeşim, hava şartlarından dolayı gidemiyorsunuz. Amenna. Herkes bekliyor, biz de bekleriz. Dün geceden beri kimse yok” ifadesini kullandı.

Bu arada yolcuların saldırdığı havalimanı çalışanları olayı protesto etmek için bir süre iş bıraktı.