• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Kripto borsası Binance, yaptırımlarla hedeflenen Rus kullanıcılarını engelliyor

Kripto borsası Binance, yaptırımlarla hedeflenen Rus kullanıcılarını engelliyor

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Avrupa ve Kanada Cumartesi günü Rusya’ya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından bazı borç verenlerin SWIFT uluslararası ödeme sistemine erişimini engellemek de dahil olmak üzere yeni yaptırımlar duyurdu. Kripto borsası Binance, Pazartesi günü Reuters’e verdiği demeçte, yaptırımlarla hedeflenen Rus müşterilerinin hesaplarını engellediğini, ancak Ukrayna’nın büyük dijital para platformlarında Rus kullanıcıları üzerinde bir engelleme çağrısında bulunmasının ardından başkalarının hesaplarını dondurmayacağını söyledi.

Şirket sözcüsü Pazartesi günü daha fazla ayrıntı vermeyi reddederek, “Yaptırım listesindekilerin hesaplarını (Binance hesapları varsa) bloke ediyoruz ve tüm yaptırımların tam olarak yerine getirilmesini sağlıyoruz” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Avrupa ve Kanada Cumartesi günü Rusya’ya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından bazı borç verenlerin SWIFT uluslararası ödeme sistemine erişimini engellemek de dahil olmak üzere yeni yaptırımlar duyurdu.

Binance

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov Pazar günü yaptığı açıklamada, büyük kripto borsalarından Rus kullanıcılarının kripto paralarda işlemlere izin veren dijital cüzdan adreslerini engellemesini talep ettiğini söyledi. Aynı zamanda dijital dönüşüm bakanı olan Fedorov, Cumartesi günü Rus ve Belaruslu politikacılar tarafından tutulan dijital cüzdanlar hakkında bilgi için “cömert bir ödül” teklif etmişti.

“Sadece Rus ve Belaruslu politikacılarla bağlantılı adresleri dondurmak değil, aynı zamanda sıradan kullanıcıları sabote etmek çok önemli” diye yazdı. Ayrı bir Binance temsilcisi Reuters’e şunları söyledi: “Milyonlarca masum kullanıcının hesabını tek taraflı olarak dondurmayacağız. Kripto, dünyanın dört bir yanındaki insanlara daha fazla finansal özgürlük sağlamayı amaçlıyordu.”

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, geçen ay Rusya ve komşu ülkelerde genişlemek istediğini söyledi. Rusya, Rusça Telegram kanalının 113.000’den fazla üyesiyle Binance için önemli bir pazardır. 2019’dan beri Binance, kullanıcıların ödeme şirketi Advcash aracılığıyla Rus rublesi yatırmasına ve çekmesine izin veriyor.

Merkezi Belize’de bulunan Advcash, Reuters’e, kullanıcıların dijital cüzdanları aracılığıyla Binance’de anında para yatırma ve çekme işlemlerine devam edebileceklerini söyledi. Platformumuzda bazı kullanıcılar belirli bankalara uygulanan yaptırımlardan kaynaklanan sınırlamalar yaşayabilirler. “Hizmetlerimizin şeffaf, tam olarak düzenlenmiş ve yürürlükteki tüm yasalara uygun olarak sunulduğundan emin olmak her zaman en büyük önceliğimiz olmuştur ve her zaman bu olmuştur.”