• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Tether Gold (XAUT) Nedir, Nasıl Alınır? 

Tether Gold (XAUT) Nedir, Nasıl Alınır? 

Tether Gold (XAUT) (2014’te piyasaya sürüldü), TG Commodities Limited tarafından sunulan bir dijital varlıktır. Tam bir XAUT jetonu, Londra İyi Teslimat çubuğunda bir troy ince ons altını temsil eder.

Tether Gold Token

Tether, devrim niteliğindeki ve kriptografik olarak güvenli açık blok zincir teknolojilerinin üzerine inşa edilmiştir ve katı güvenlik ve küresel hükümet yasalarına ve düzenlemelerine bağlıdır.

Tüm Tether jetonları, eşleşen bir itibari para birimiyle (ör. 1 USD₮ = 1 USD) 1’e 1 olarak sabitlenir ve Tether’in rezervleri tarafından %100 desteklenir. Tamamen şeffaf bir şirket olarak Tether Gold, banka bakiyelerinin günlük kaydını ve rezervlerinin değerini yayınladı.

Tether jetonları blok zincirinde güvenli bir şekilde saklanabilir, gönderilebilir ve alınabilir ve Tether Limited’in hizmet şartlarına göre nakit (temel sabitlenmiş varlık) karşılığında kullanılabilir.

Tether Gold (XAUT) Ne İçin Kullanılır?

Tether Gold teknik incelemesindeki ayrıntılara göre, bir Tether Gold tokeninin mülkiyeti, gerçek dünyadaki bir ons altına eşdeğer bir değere sahiptir. Bu nedenle, Tether Gold jetonlarına sahip olan kişiler, rezervlerdeki eşdeğer sahiplik üzerinde münhasır mülkiyet haklarına sahiptir. Bu özel altın külçeleri, altının ağırlığı ve saflığının yanı sıra belirli bir seri numarasıyla da tanımlanabilir. Sahibi, istediği zaman belirli bir adrese bağlı altın külçelerinin ayrıntılarını kolayca doğrulayabilir.

Bu sahiplere ayrıca Tether Gold ağının izniyle başka bir avantaj sunulur. Kripto para birimlerinin doğası gereği, XAUT jetonlarına sahip olan kullanıcılar, jetonlarını DAI gibi başka bir kripto para birimiyle ticaret şeklinde kolayca değiştirebilir ve işlemden elde edilen karı eve götürebilir.

XAUT Özellikleri

Tether Gold’un özellikleri arasında;

Kolay Erişim

XAUt, Ethereum blok zincirinde bir ERC20 jetonu ve TRON blok zincirinde bir TRC20 jetonu olarak mevcuttur. Jeton, dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir zamanda kolayca takas edilebilir veya taşınabilir.

Bireysel Tahsis

Her XAUt, belirli bir altın külçesi üzerinde bir onsluk fiziksel altının sahipliğini temsil eder. Bu nedenle, sahipleri belirtilen altın külçe(ler)inde altın üzerinde bölünmemiş mülkiyet hakları elde edeceklerdir. Tahsis edilen altın benzersiz bir seri numarası, saflık ve ağırlık ile tanımlanabilir. XAUt sahipleri istedikleri zaman Adresleriyle ilişkili altın külçelerinin ayrıntılarını Look-up web sitesi aracılığıyla kontrol edebilir.

Çoklu Kullanım Seçenekleri

XAUt sahipleri, TG Commodities Limited’in doğrulama sürecini tamamladıkları ve gerekli minimum sayıda XAUt’a sahip oldukları sürece, fiziksel altın şeklinde bir geri ödeme talebinde bulunabilirler. Sahibinin fiziki altını, İsviçre’de kendi seçeceği bir yere teslim edilebilir veya sahibi, TG Commodities Limited’in altını satmaya çalışmasını ve bu satıştan elde edilen nakit geliri (TG Commodities Limited’in ücretleri hariç) almasını talep edebilir.

Tether Gold’u (XAUT) Nasıl Satın Alabilirim?

Tether Gold ağı, istikrarlı bir kripto para biriminin sağlanmasının yanı sıra, platformundaki katılımcıları kâr etme yollarına da açar. Bunun bir sonucu olarak, jetonları daha yaygın hale geldi ve çeşitli borsalarda kolayca bulunabiliyor. Şu anda, XAUT birkaç borsada listelenmiştir ve aşağıdaki adımlarla kolayca edinilebilir.

  • Kripto ticaret platformunda bir hesap açın.
  • Fiat para biriminizin belirli miktarını hesabınıza aktarın.
  • Para yatırma işleminizin onaylanmasını bekleyin ve alım satım hesabınız üzerinden XAUT satın alın.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505