• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

MIT, 2022’nin en büyük 10 çığır açan teknolojisinde Ethereum’un Hisse Kanıtı’nı içeriyor

MIT, 2022’nin en büyük 10 çığır açan teknolojisinde Ethereum’un Hisse Kanıtı’nı içeriyor

MIT’ye göre, Ethereum tarafından benimsenecek olan konsensüs algoritması, bu yılki en önemli 6. teknolojik kırılma. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), 2022 teknolojik atılım listesine Ethereum’un Hisse Kanıtı (PoS) konsensüs algoritmasını dahil etti.

MIT Teknoloji İncelemesinde yayınlanan algoritma, COVID-19 varyant takibi, kompakt füzyon reaktörleri ve uzun ömürlü piller dahil olmak üzere 10 teknolojik kullanım örneğini içeren listede 6. sırada yer alıyor.

MIT, Ethereum 2.0’ı Önemli Bir Teknolojik Atılım Olarak Görüyor

Ethereum’u yeni bir çağa taşıyacak fikir birliği algoritması , yıllık çığır açan 10 teknoloji listesini yayınlayan MIT’nin gözünde oldukça üst sıralarda yer aldı.

MIT Teknoloji İncelemesine göre, Ethereum’un Hisse Kanıtı (PoS) konsensüs algoritması 10 üzerinden 6. sırada yer alıyor ve Cardano, Solana ve Algorand’ın diğer PoS çözümlerine karşı öne çıkıyor. Proof-of-Stake, özellikle Ethereum için geliştirilen algoritma, çok fazla enerji gerektirmeden bir blockchain ağı kurmanın ve çalıştırmanın bir yolunu sunuyor. PoS’a geçişin, ağın enerji kullanımını %99,95 oranında azaltacağı ve bu da onu piyasadaki en sürdürülebilir geniş kapsamlı ağ haline getireceği tahmin ediliyor.

Ethereum'un

MIT’nin yıllık listesinde yer alan tüm “çığır açan teknolojiler” aynı özelliği paylaşıyor: kendi sektörlerine temel değişiklikler getirme yeteneği. Ethereum’un PoS algoritması farklı değil.

MIT Technology Review, Ethereum’un Proof-of-Stake blok zincirinin, enerji tasarrufu teknolojisinin daha geniş çapta benimsenmesi için zemin hazırlayabileceğine inanıyor. Bununla birlikte, staking’e geçişi, yayının düşündüğü kadar devrim niteliğinde olmayabilir – piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para biriminden, altı PoS üzerinde çalışma veya benzer bir fikir birliği modeli. Bitcoin, Proof-of-Work konsensüs algoritması üzerinde çalışan tek büyük kripto para birimidir.

Bununla birlikte, Ethereum’un PoS’u hayata geçirmeye ayarlanmış ikinci yinelemesi, bir bütün olarak kripto endüstrisine kesinlikle önemli değişiklikler getirecektir. Staking’e geçiş büyük olasılıkla yılın ilk yarısında tamamlanacak.