• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Alchemix (ALCX) Nedir, Nasıl Alınır?

Alchemix (ALCX) Nedir, Nasıl Alınır?

Alchemix (Şubat 2021’de piyasaya sürüldü), getiriye dayalı sentetik varlıkların oluşumuna izin veren yenilikçi, hibrit bir DeFi (Merkezi Olmayan Finans) uygulamasıdır. Alchemix, aynı zamanda getiri de sağlayabilen teminat sağlama konusundaki benzersiz yeteneğiyle, etkin bir şekilde likidasyon riski olmayan, kendi kendini ödeyen bir kredi sunabilir.

Bu ürün, “Vaults”, Alchemix ekosisteminin en önemli parçasıdır ve Yearn’i kullanır. DAI gibi temel varlıkların getirisi için bir yapı taşı olarak finansman, ETH ve yakında diğerlerine destek.

Tarih

Alchemix, Scoopy Trooples liderliğindeki takma adlı geliştiriciler tarafından kuruldu, platform Şubat 2021’de piyasaya sürüldü. Lansmanda kabul edilen tek teminat, sentetik alUSD tokenlerini basmak için kullanılabilen ve minimum teminat oranı %200 olan Dai idi. Ekip, o zamandan beri, kullanıcıların minimum %400 teminatlandırma oranıyla ETH ve nane alETH jetonlarını yatırmasına izin vermek için yeni bir kasa oluşturdu.

Lansmandan kısa bir süre sonra, kullanıcıların kredilerini geri ödemeden teminat çekebildikleri ve 2.200+ ETH kaybına neden olan ETH kasasıyla ilgili bir olay yaşandı. Alchemix ekibi, kullanıcıları özel NFT ve ALCX ödülleri karşılığında kayıp ETH’yi iade etmeye teşvik eden bir kampanya düzenledi ve sonunda fonların yarısından fazlasını geri aldı.

Alchemix, tamamen zincir üstü yönetişimi kullanma ve onu yalnızca topluluk tarafından kontrol edilen bir DAO’ya dönüştürme planlarıyla ademi merkeziyetçiliğe kendini adamıştır. Gelecekte, protokoldeki toplam verimin bir kısmı, protokolü büyütmek ve sürdürmek için geliştiricilere ve daimi personele ödeme yapmak üzere DAO hazinesine yönlendirilecektir.

ALCX Token

ALCX jetonu, Alchemix protokolü için likiditeyi yönetmek ve teşvik etmek için kullanılan bir ERC-20 jetonudur. Birincil kullanım örnekleri, Alchemix merkezi olmayan özerk organizasyonunu (DAO) yönetmek ve likidite sağlamak için ağ katılımcılarını ödüllendirmektir.

Şu anda, ALCX, Alchemix’in belirteç emisyon programının bir parçası olarak dağıtılan ek ALCX belirteçlerini kazanmak için protokol içinde paylaştırılabilir. Alchemix V2’nin piyasaya sürülmesiyle, stake edenlerin protokolün ürettiği verimden bir pay almaya başlaması bekleniyor. Karşılığında, ALCX stakerları, bir kayıptan sonra protokolü bütünleştirmeye yardımcı olmak için bir hack veya istismar durumunda hisselerinin kesilmesi riskini alır.

ALCX Token Nasıl Satın Alınır?

Neyse ki ALCX, Binance ve Gemini gibi birkaç popüler kripto borsasında listelenmiş durumda. Müşterini Tanı (KYC) düzenlemelerine ve kişisel tercihlerine göre tercih ettiğin borsayı seç.

Adım 1: Bir Çevrimiçi Hesap açın.

Adım 2: Bir Cüzdan satın alın (isteğe bağlı).

Adım 3: Satın alma işleminizi yapın.

ALCX İyi Bir Yatırım Mı?

Alchemix ekibi, en başından beri, kullanıcılara kredi teminatları için belirli bir düzeyde koruma sağlayan bir ürün geliştirdi. Bu, sorumluluk kullanıcıya düşmeden herhangi bir borcun derhal ödenmesini sağlar ve yeni gelenleri herhangi bir büyük geri dönüş olmadan kripto ve stake dünyasına yönlendirmenin iyi bir yoludur. Elbette herhangi bir kriptoya yatırım yapmadan önce kendi araştırmanızı yaptığınızdan emin olun, iyi niyetle seçip yatırım yapın ve eğlenin.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505