• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Dikkatler Ukrayna’dayken, Fed’den uzakta, enflasyonda Bitcoin yatay seyrediyor

Dikkatler Ukrayna’dayken, Fed’den uzakta, enflasyonda Bitcoin yatay seyrediyor

Bitcoin geçen hafta en düşük seviyelerinden güçlü bir toparlanma gördü ve BTC ticareti son 24 saatte yatay seyretti. Tüccarların ve piyasaların dikkati artık Ukrayna’daki savaşa çevrilirken, pek çoğu makro ekonomi ve enflasyona bakmıyor.

Kripto tüccarlarınınki de dahil olmak üzere tüm gözler Ukrayna’daki savaşta ve elbette açık nedenlerle. Birçoğu jeopolitik duruma nasıl uyum sağlayacağını anlamaya çalışırken, geçen hafta kripto oynaklığı bekleniyordu. İnsanlar paralarını biriktirmek için çabalarken, satın alma baskısının bir kısmının Rusya, Ukrayna ve Doğu Avrupa’nın diğer bölgelerinden geldiğini varsayabiliriz.

Bu noktaya kadar, Kraken ve Binance gibi büyük batılı borsalar hala Rus müşterilere açık, ancak borsalar sürekli olarak yaptırım listesini takip ediyor. Santiment’ten alınan verilere göre, ticaret kalabalığı geçtiğimiz hafta dikkatlerini haklı olarak Rusya-Ukrayna durumuna çekerken, ABD Merkez Bankası ve halen yüksek enflasyon oranına odaklanma uykuda kaldı.

Günlük Aktif Adresler Yükselişte

Aynı zamanda, Bitcoin günlük aktif adreslerinin sayısı yeniden artıyor. Günlük etkin adresler genellikle fiyat hareketi için öncü bir gösterge olarak eklenebilir. BTC son zamanlarda 43 bin doların üzerine çıkarken, günlük aktif adres sayısı 1 milyonun üzerine çıktı.

Bitcoin 43.000 ila 45.000 dolar arasında seyrederken ve tüccarlar bir sonraki büyük dalgalanmayı beklerken, balinalar devasa işlemlerde giderek daha aktif hale geliyor. Son üç günde, değeri 1 milyon doları aşan 13.400 BTC işlemi gerçekleşti.

Bitcoin

Analistlere göre IntoTheBlock, bitcoin’e perakende ilgi piyasaya geri dönüyor. Bitcoin’i 30 günden fazla tutan adresler olarak tanımlanan tüccarların sayısı, bitcoin’in fiyat artışıyla bağlantılı olarak hızla artıyor. Bu tüccarlar fiyat hareketini takip etme eğilimindedir ve bakiyelerini %4,2 oranında artırmışlardır.

Yazma sırasında, bitcoin (BTC), son birkaç gündeki güçlü bir rallinin ardından 43.600 dolar civarında işlem görüyor. Bitcoin, bir hafta önce 35.000 $ ‘ın altında işlem görmekten kurtularak, hafta boyunca %16,3 arttı. Bununla birlikte Bitcoin, 10 Kasım’da tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 69.044$’dan bu yana hala %36.9 düşüşte.

LUNA Pazarın Geri Kalanını Eziyor

Ethereum, kripto pazarlarının çoğunda olduğu gibi yeşilde. Ether ( ETH ) basın zamanında 2.920 dolardan işlem görüyor, ancak dün 3.000 doları geçmeyi başardı. Ether, 24 Şubat’ta 2.349 $’da yerel bir dibe vurduktan sonraki haftada %12,7 arttı. Geçen yıl 10 Kasım’da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4878$’a bakıldığında, ether hala %40 düşüşte.

Piyasa değerine göre en iyi iki kripto para birimi arasındaki büyük fark, bir yıl uzaklaşırken bulundu. Bitcoin %10,2 düşerken, ether bir yıl öncesinden bu yana %95,3 arttı.

Bununla birlikte, geçen hafta kripto pazarındaki olağanüstü ünlem işareti, Terra’nın LUNA simgesidir. LUNA, haftada %55.1, son 30 günde %77.9 ve yıllık %1323 arttı. Toplam piyasa değeri 34 milyar doları aşan LUNA, şimdi hem Cardano’yu ( ADA ) hem de Solana’yı ( SOL ) geçti ve şu anda piyasa değerine göre yedinci sırada yer alıyor.