• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

MetaMask, uyumluluk sorunları nedeniyle çeşitli yargı bölgelerinde Ethereum işlemlerini engelliyor

MetaMask, uyumluluk sorunları nedeniyle çeşitli yargı bölgelerinde Ethereum işlemlerini engelliyor

MetaMask, belirli yargı alanlarındaki kullanıcıların hizmetlerine erişmesini ve Ethereum ile etkileşime girmesini engelledi.

Venezuela ve İran’dan kullanıcılar bugün erken saatlerde dijital cüzdanlarına erişim sorunları bildirmeye başladılar ve yüzlerce kullanıcı MetaMask aracılığıyla gönderilen hiçbir işleminin gerçekleştirilmediğini söyledi. İlk yasak örnekleri, birkaç İranlı kullanıcının kullanıcılarını kilitlediği ve devre dışı bıraktığı bildirilen OpenSea’da fark edildi. Venezüellalı kullanıcılar, kısa bir süre sonra kendi MetaMask cüzdanlarına erişimle ilgili sorunları bildirmeye başladı ve bu sorunla ilgili sosyal medyada binlerce mesaj ortaya çıktı.

MetaMask, destek sayfasında sorunu kısaca ele aldı ve MetaMask ve Infura’nın yasal uyumluluk nedeniyle belirli yargı bölgelerinde kullanılamayacağını söyledi. Bu bölgelerden birinde MetaMask’i kullanmaya çalışırken, kullanıcılar MetaMask’in blok zinciri ana bilgisayarına bağlanamadığını belirten bir mesaj alacaklardır.

MetaMask

Kullanıcılar MetaMask bakiyelerini ve işlem geçmişlerini görebilirken, Ethereum ağıyla etkileşim kurma girişimleri engellenir. Bu, yasağın ConsenSys tarafından geliştirilen Ethereum API altyapısı olan Infura’dan kaynaklandığı anlamına geliyor.

MetaMask’ın yasağı, kripto topluluğunda öfkeye neden oldu ve birçoğunun ademi merkeziyetçilik ve liberal sansür kullanımı konusunda hayal kırıklığına uğramasına neden oldu.

Devam eden olay, kripto para birimleri ile etkileşim kurarken güvenli VPN kullanmanın önemi ve MetaMask’a uygulanabilir alternatiflere duyulan ihtiyaç hakkında endüstri çapında bir tartışmayı da ateşledi. Ne MetaMask ne de ConsenSys konuyla ilgili resmi olarak yorum yapmadı.