• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Injective (INJ) Nedir, Nasıl Alınır?

Injective (INJ) Nedir, Nasıl Alınır?

Injective Protocol, marj ticareti ve türevler gibi gelişmiş ticaret özelliklerini destekleyen merkezi olmayan bir katman-2 DEX’tir. 30 Kasım 2020’de Injective Protocol, halka açık Gündönümü test ağının başladığını duyurdu. Nisan 2021’de Injective, milyarder girişimci Mark Cuban, Pantera Capital, BlockTower Capital, Hashed Ventures, CMS Holdings ve QCP Capital’in katılımıyla yeni finansman turunda 10 milyon dolar topladı.

Genel Bakış

Injective Chain, 2. katman türev platformu, ticaret yürütme koordinatörü (TEC) ve merkezi olmayan sipariş defteri olarak hizmet veren merkezi olmayan bir yan zincir aktarma ağıdır. Temel fikir birliği Tendermint tabanlıdır. Injective Zincir, Ether ve ERC-20 belirteçlerinin Injective Zincire aktarılması için iki yönlü bir Ethereum sabitleme bölgesi ve DeFi uygulamaları için EVM uyumlu bir yürütme ortamı sağlar. Peg bölgesi Peggy’ye dayalıdır ve EVM yürütmesi Ethermint’e dayanmaktadır. Injective’in sipariş defteri, neredeyse tüm merkezi limit sipariş defteri merkezi olmayan borsalar tarafından kullanılan geleneksel olarak merkezileştirilmiş zincir dışı sipariş geçişinin merkezi olmayan bir uygulaması olan zincir içi yerleşim ile yan zincir sipariş geçişini sağlayan tamamen merkezi olmayan 0x tabanlı bir sipariş defteridir. Pazar oluşturma tamamen açık ve izinsizdir. Bu, herkesin yalnızca bir fiyat feed’i kullanarak bir pazar oluşturmasını ve bunu daha büyük Injective ekosistemine dağıtmasını sağlar. Benzersiz katman-2 yapısı göz önüne alındığında, Injective hem ağ tıkanıklığını hem de buna bağlı yüksek gaz ücretlerini önleyebilir. Bu sıfır gaz ücreti yapısı, herkesin yüksek gaz ücretleri veya ağ gecikmeleri hakkında endişelenmeden özgürce ticaret yapmasını sağlayabilir.

Birçok DEX, velayet dışında çoğu açıdan merkezileştirilmiştir. DEX’leri merkezi hale getiren birkaç bileşen, belirli kullanıcı demografilerine erişimin kısıtlanması ve değişim altyapısı üzerinde özel kontrolün korunmasıdır. Bu bileşenler, tüccarların her şeye gücü yeten bir otoritenin iradesine tabi olmalarına izin verir. Injective Protokol bu temel sorunu çözmeyi amaçlamaktadır. Proje, 2018’de Binance Labs tarafından kuluçkalandı ve Ekim 2020’de de Binance’de bir ilk değişim teklifi gerçekleştirdi.

Injective Protokol (INJ) Nasıl Satın Alınır?

Artık Injective Protocol’ün temellerini anladığınıza göre, jetonu satın almak ilginizi çekebilir. Neyse ki, bunu yapmak oldukça kolaydır ve yalnızca birkaç kısa adımı içerir.

  1. Çevrimiçi bir hesap açın. Injective Protokolü edinmenin ilk adımı, bir ticaret platformunda bir hesap açmaktır. Bunu yapmak için Binance web sitesine veya uygulamasına gidin ve bir e-posta ve şifre girin. Buradan hesabınızı doğrulamak için bazı temel kişisel bilgileri sağlamanız gerekebilir.
  2. Doğrulanmış bir hesabınız olduktan sonra, doğrudan bankanızdan para transfer edebilmek için üçüncü taraf bir uygulama kullanarak banka hesabınızı bağlayın.
  3. Bir kripto cüzdanı satın alın (isteğe bağlı). Jetonlarınızı doğrudan Binance web sitesinde saklamak kolay olsa da, en güvenli seçenek olmayabilir. Cüzdanlar, kullanıcılara fonları üzerinde tam koruma sağlar ve genellikle kriptoyu saklamanın daha güvenli bir yolu olarak kabul edilir.
  4. Satın alma işleminizi yapın. Fiat para birimine sahip bir Binance hesabınız olduğunda, arama özelliğini kullanarak INJ’ye gidin. Bulduktan sonra, satın almak istediğiniz tutarı girin ve işlemi gerçekleştirin. Oradan, kriptonuz portföyünüzde saklanacaktır.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505