• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

DeFi öncüsü Andre Cronje endüstriden ayrıldı, ilgili projeler çöktü

DeFi öncüsü Andre Cronje endüstriden ayrıldı, ilgili projeler çöktü

Üretken kripto geliştiricisi Andre Cronje, ortak geliştirici Anton Nell ile birlikte DeFi alanından ayrılacak. Her ikisi de en popülerleri, Fantom ağı ve Yearn Finance dahil olmak üzere birçok projenin arkasında yer aldı.

Çıkışlarıyla ilgili söylentiler, onlarla ilişkili projelerin tokenlerini bir halı çekme korkuları arasında çöküşe gönderdi. Cronje’nin ortağı Anton Nell, Twitter üzerinden şunları duyurdu: “Andre ve ben, defi/kripto alanına katkıda bulunma bölümünü kapatmaya karar verdik. 03 Nisan 2022’de sonlandıracağımız yaklaşık 25 uygulama ve hizmet var.”

Konuda, her ikisinin de DeFi alanına katkıda bulunmayı bırakmaya ve 25 uygulama ve hizmetle ilişkilerini sonlandırmaya karar verdiğini belirtti. Bunlar arasında Yearn Finance, Keep3r ağı, Chainlist, Solidly ve Multichain bulunmaktadır. Nell’e göre: “Önceki ‘tam anlamıyla inşa etmek’ öfkesinin bittiğinin aksine, bu bir projeyi yayınlamaktan alınan nefrete diz çökmüş bir tepki değil, bir süredir gelmekte olan bir karar.”

Bağlı Projelerin Değeri Kilitleniyor

Haberler, bu projelerle ilişkili tokenlerin değerin önemli bir yüzdesini kaybetmesine yol açtı. Bazıları biraz iyileşmiş olsa da, hepsi hala kırmızıda. Anton Nell’in Fantom Vakfı için kıdemli çözüm mimarı olarak görev yaptığı Fantom ağı, CryptoSlate’den alınan verilere göre son 24 saat içinde token FTM değerinde neredeyse %13’lük bir düşüş gördü.

Aynı dönemde, Yıl. finans (YFI) %6, Solidly (SOLID) %67, Multichain (MULTI) neredeyse %14 ve Chainlist %4,3 düştü. Bütün bunlar Cronje’nin sektörde ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Ancak aynı zamanda, yanlış iletişimin DeFicontributing alanındaki projeleri nasıl mahvedebileceğini de gösterdi.

Andre Cronje’nin Keep3r telgraf grubundaki konuya ilk yanıtı, projelerin katlanıyor gibi görünmesine neden oldu. Ama gerçekte, diğer takımlara teslim oluyordu. Bir halı çekme korkusu, çeşitli sahipleri tarafından büyük satışlara yol açtı. Birçoğu fonlarını çekmek için acele ederken, Fantom Network GAS 10.000 gwei’ye kadar yükseldi. Ancak, projelerin arkasındaki ekip meseleleri netleştirmeye çalıştı. Fantom Vakfı’na göre, Cronje’nin çıkışı projeyi etkilemiyor çünkü “Fantom tek kişilik bir ekip değil ve hiçbir zaman olmadı. Fantom’da tek başına çalışan 40’tan fazla kişi var.”

Fantom’un gelişimi Andre’nin kararından etkilenmeyecek. Planlandığı gibi büyük şeyler geliyor.” Yearn Finance’ten Banteg de tweet attı: “YFI’yi gömen insanlar, Andre’nin bir yıldan fazla bir süredir üzerinde çalışmadığının farkında mısınız? Ve yapmış olsa bile, işleri desteklemek için 50 tam zamanlı çalışan ve 140 yarı zamanlı çalışan var.”

Bu Andre Cronje’nin ilk istifası olmayacak. 2020 yılına kadar bırakmayı düşünüyordu. Geri dönüp dönmeyeceğini sadece zaman gösterecek.