• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Elon Musk’ın Bitcoin kurucusu ‘Satoshi Nakamoto’ hakkındaki komplo teorisi tweeti viral oldu

Elon Musk’ın Bitcoin kurucusu ‘Satoshi Nakamoto’ hakkındaki komplo teorisi tweeti viral oldu

Teknoloji milyarderi Elon Musk, Bitcoin geliştiricisi ‘Satoshi Nakamoto’ hakkındaki tweet’iyle ateşe yakıt ekledi. Bir kripto para birimi destekçisi olan Musk, Bitcoin’i yaratan kişiler tarafından kullanılan takma adın sadece birbirine dikilmiş marka adlarının bir parçası olduğunu tweetledi.

Musk, Samsung, Toshiba, Nakamichi ve Motorola markalarının isimlerinin sıralandığı bir fotoğraf paylaştı. Çevreler, Samsung’dan ‘Sa’, Toshiba’dan ‘To’, Nakamichi’den ‘Naka’ ve Motorola’dan ‘Moto’ adlarından parçalar, ‘Satoshi Nakamoto’ takma adının sadece marka adlarının bir araya getirilmiş parçaları olduğunu belirtti.

Birkaç kişi, ünlü Japon kodlayıcı ve geliştirici olan ‘Satoshi Nakamoto’ olduğunu iddia etti, ancak kimlik hiçbir zaman doğrulanmadı. Nakamoto, Bitcoin için kod yazmaya 2007’de başladı ve 2011’e kadar geliştirmede aktifti. Japon takma adına rağmen Nakamoto’nun muhtemelen Japon olmadığı ve aynı zamanda sadece bir kişi değil, bir ekip olabileceği yönünde spekülasyonlar yaygın.

Twitter kullanıcıları, Elon Musk’ın Nakamoto’daki tweet’inden sonra birçok teorilerini de öne sürdüğü bir alan günü geçirdi. Shibetoshi Nakamoto takma adını kullanan ve doğrulanmış bir Twitter hesabına sahip olan Dogecoin yaratıcısı, “Vay canına, bitcoin yaratıcısı yarı Japon, çeyrek Koreli ve çeyrek Amerikalı.”

Nakamoto’nun etkileşimler sırasında anadili düzeyinde İngilizce kullanması, onun Japonca olmayabileceğine dair teorilerin ortaya çıkmasına neden oldu. 2010 yılında Nakamoto, Bitcoin kaynak kodu deposunun kontrolünden vazgeçti, birkaç ilgili etki alanını bitcoin topluluğunun önde gelen üyelerine devretti ve projeye dahil olduğu kabul edilen katılımını durdurdu. Nakamoto, 750.000 ile 1.100.000 arasında Bitcoin’e sahip ve onu bir milyarder ve gezegendeki en zengin insanlardan biri yapıyor.