• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

İrlanda'lı turistten dayak yiyen Aksaray esnafına 7 yıla kadar hapis istemi

İrlanda'lı turistten dayak yiyen Aksaray esnafına 7 yıla kadar hapis istemi

İrlanda'lı turistten dayak yiyen Aksaray esnafına 7 yıla kadar hapis istemi

Aksaray esnafıyla İrlandalı turistin kavgasına ilişkin yürütülen soruşturmada 3 esnaf hakkında 7 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İrlandalı turist hakkında önce ‘yaralama’ suçundan 9 aya kadar hapis isteyen savcılık daha sonra eylemin meşru müdafaa kapsamında gerçekleştiğinden ceza verilmemesini talep etti.

Kuveyt asıllı İrlandalı Mohammed Fadeldabbous’un, yaklaşık 5 ay önce Aksaray’da su almak isterken su şişelerinin yere dökülmesiyle esnafla girdiği kavgaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, kavgaya karışan 3 esnaf ile İrlandalı Mohammed Fadeldabbous’un müşteki şüpheli olarak yer aldı.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, Fadeldabbous’un olayın gerçekleştiği 1 Ağustos 2015 tarihinde ülkemizde turist olarak bulunduğu hatırlatıldı.

SULARIN DÜŞMESİYLE TARTIŞMA BAŞLADI

Mohammed Fadeldabbous Aksaray’dan Yusufpaşa’ya giderken şüpheli Şenol Palan’ın işlettiği Meydan Büfe isimli işyerinin buzdolabından su almak istediği hatırlatılan iddianamede, bu sırada dolaptaki suların bir kısmının yere düştüğü, bunun üzerine Fadeldabbous ile Şenol Palan arasında çıkan tartışmanın tartışma kavgaya dönüştüğü aktarıldı.

SOPA, SANDALYE VE TARTI KİLOLARI İLE SALDIRDILAR

Şüpheli Şenol Palan’ın etraftaki diğer seyyar satıcı ve esnaf olan Mohammed Raie ve Şerafettin Özbey ile birlikte tahta, sopa, sandalye, tartı kiloları ve benzerleriyle Mohammed Fadeldabbous’a saldırarak vücudunun değişik yerlerinden yaraladığı anlatılan iddianamede şüpheli Mohammed Fadeldabbous’un meşru müdafaa kapsamında kendisini savunduğu belirtildi.

“YUMRUKLA DARP EDEREK YARALADIĞI…”

Şikayetçi-şüpheli Mohammed Fadeldabbous’un kendisine yönelmekte olan saldırıyı o anda hal ve koşullara göre saldırıyla orantılı biçimde defetmek suretiyle kendisini yumruklarını kullanarak savunduğu vurgulanan iddianamede, Fadeldabbous’un kendisine demir tartı kilosuyla saldıran şikayetçi-şüpheli Şerafettin Özbey’i yumrukla darp ederek yaraladığı, Fadeldabbous’un ise kemik kırığına neden olacak şekilde yaralandığı anlatıldı.

İddianamede şikayetçi- şüpheli olarak yer alan esnaflar Şenol Palan, Mohammed Raie ve Şerafettin Özbey’in “Neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralama” suçundan 5’er yıldan 7’şer yıla kadar hapislerini istedi.

İRLANDALI TURİSTE 9 AYA KADAR HAPİS

Mohammed Fadeldabbous’un yumruk darbeleri ile Şerafettin Özbey’in yarandığı anlatılan iddianamede, bu nedenle İrlandalı Fadeldabbous hakkında “Kasten yaralama” suçundan 9 aya kadar hapis talep edildi.

Fadeldabbous’un meşru müdafaa içerisinde hareket ettiğini vurgulayan savcılık, TCK’nin 25. maddesi uyarınca Fadeldabbous’a ceza verilmemesini isteyerek takdiri mahkemeye bıraktı.

Habermark