• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Lisk (LSK) Nedir, Nasıl Alınır?

Lisk (LSK) Nedir, Nasıl Alınır?

LSK, Lisk platformunu besleyen yerel belirteçtir ve Lisk blok zincirindeki işlem ücretlerini ödemek için kullanılan bir Hizmet Simgesi olarak çalışır.

Genel Bakış

Lisk platformu Mayıs 2016’da piyasaya sürüldü, geliştiricilerin Merkezi Olmayan uygulama (DApp) oluşturması için blok zinciri teknolojisini daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlayan Açık kaynaklı ve blok zinciri tabanlı bir platformdur. Bunu yan zincir teknolojisini kullanarak yapar. Lisk ağı, 24 Mayıs 2016 tarihinde, Lisk blok zincirinde, genesis blok olarak da adlandırılan ve 100 milyon LSK’ya sahip ilk bloğun oluşmasıyla resmi olarak aktif hale geldi. Genesis LSK jetonları, Lisk protokolünün orijinal uygulamasıdır ve öncelikle proje ekibi tarafından İlk Para Teklifi (ICO) katılımcılarına ve paydaşlarına verildi.

Lisk, geliştiricilerin blok zinciri kullanarak uygulamalar oluştururken karşılaştığı sorunu çözmeyi amaçlar. Geliştiriciler işlerine çok fazla çaba harcarlar, ancak genellikle Google Play ve Apple’ın App Store’u gibi gelirden en büyük payı alan merkezi varlıkların insafına kalırlar.

Lisk, geliştiricilerin işlerinden hak ettikleri şekilde kazanmalarına izin verecek yapılandırılmış bir merkezi olmayan platform oluşturarak bunu düzeltmeyi amaçlıyor. Ayrıca, özel bir kodlama dili kullanmak yerine, geliştiricilerin platforma katılmasını kolaylaştırmak için geliştirmeyi hızlandırmak için en iyi bilinen JavaScript’i kullanır.

Takım

Lisk’in başında, aynı zamanda İcra Kurulu Başkanı ve büyük kuruluşun ve Oliver Beddows’un kurucu ortağı olan capcanlı bir ekip lideri Max Kordek var. Kordek, blok zincirinin sadık bir takipçisi olmuştur ve birçok deneyim yılı boyunca, Lisk’in başlangıcından önceki yıllar boyunca blok zincir teknolojisi hakkında birçok içgörü toplamayı başarmıştır. Ayrıca bilimkurgudan çok hoşlanıyor.

Lisk platformunun kurucu ortağı olan Beddows, aynı anda Başkan Yardımcısı ve Teknolojiden Sorumlu Başkan olarak görev yapıyor. 12 yıldan fazla geliştirme tecrübesiyle, blok zincirinin dünyayı daha iyi hale getirebilecek güçlü bir teknoloji olduğuna inanıyor.

Ekip, Lisk platformunu güçlendirmek için blockchain geliştirme, pazarlama, topluluk yönetimi, iş geliştirme ve çeşitli operasyonlar üzerinde çalışan yaklaşık 50 ekip üyesinden oluşuyor. Lightcurve ekibi Zug, İsviçre’de yerleşiktir ve ayrıca Berlin, Almanya’da bir şubesi vardır ve yalnızca Lisk Vakfı’nın hizmetindedir.

Lisk İşlemi

Lisk, geliştiricilere Merkezi Olmayan uygulama (DApp) oluşturma izni veren bir platformdur, bazı örnekler Ethereum veya NEO’dur. Ancak Lisk, kendisini diğer benzer platformlardan çeşitli şekillerde ayırıyor. Ethereum (ETH) platformu kendine özgü bir dil olan Solidity’yi kullanır, bu nedenle platformu kullanacak tüm geliştiricilerin yeni bir dil öğrenmesini zorunlu kılar. Platformun büyük ölçüde akıllı sözleşmelere ayrıldığını da belirtmekte fayda var. Bu yerleşik kod, üçüncü tarafların ön uç uygulamalar olarak çalışmasına neden olur. Lisk, geliştiricilere yüksek kaliteli Merkezi Olmayan Uygulamalar üretme yetkisi vermek için Sidechain teknolojisini ve bir Yazılım geliştirme kitini (SDK) kullanır.

LISK Nereden Satın Alınır?

Kullanıcıların güvenini kazanmış popüler ve güvenilir borsalarda LISK satın alabilirsiniz. LSK satın almak için bu tür borsalara dikkat etmenizi öneririz:

Binance

Kripto para yatırımı alanına yeni başlıyorsanız, popüler bir borsa aracılığıyla LISK paraları satın almaya başlamanızı öneririz. Muhtemelen 2017’den beri faaliyet gösteren dünyanın en ünlü lisk borsasıdır. Binance ile sadece LISK değil, yüzlerce başka kripto para birimi de satın alabilirsiniz.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505