• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Aurora (AOA) Nedir, Nasıl Alınır?

Aurora (AOA) Nedir, Nasıl Alınır?

DeFi, NFT veya daha yakın zamanda Metaverse’in büyümesi ve patlaması, Ethereum’un ağını yüksek gaz ücretleriyle giderek daha fazla tıkayarak kullanıcı erişilebilirliğini engelledi. Bu sorunu çözmek için Near Protocol geliştiricileri, Ethereum’dan merkezi olmayan uygulamaların burada kolayca geliştirilebilmesine ve diğer birçok avantaja yardımcı olan bir EVM olan Aurora yarattı.

Aurora Nedir?

Aurora, Ethereum’dan merkezi olmayan uygulamaları gelecekte ölçeklenebilir ve güvenli hale getirmek ve kullanıcılar için düşük işlem maliyetleriyle Near Protocol üzerine kurulu bir EVM’dir.

Aurora sayesinde, Ethereum ağındaki geliştiriciler, Dapp’lerini Aurora’nın ekosistemine kolayca taşıyabilir. Buradan, bizim gibi kullanıcılar düşük işlem ücretlerinden (şu anda Aurora’nın ağındaki işlem ücreti yalnızca 0 ABD dolarıdır) ve önemli ölçüde artan işlem sürelerinden yararlanabilir.

Aurora Nasıl Çalışır?

Aurora ekosistemi, Ethereum ve Aurora arasında ETH ve ERC20 belirteçlerinin transferini kolaylaştıran Aurora Motoru – bir Ethereum Sanal Makinesi (EVM), Aurora Köprüsü ve son olarak, AuroraDAO – Aurora protokolünün özerk yönetimi.

Aurora’nın temel ücret belirteci, geliştiricilerin ve kullanıcıların kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini sağlayacak olan ETH’dir. Aurora, köprü transferleri için herhangi bir ücret talep etmeyecektir. Kullanıcılar, Ethereum blok zincirindeki bir işlem sırasında yalnızca bir kez ödenen ETH madenci ücretini öderler.

Aurora’daki cüzdan adresi, Ethereum adresiyle aynı olacaktır. Kullanıcıların Aurora’yı Metamask’ta ek bir ağ olarak eklemeleri gerekecek ve Bridge bu konuda kullanıcılara yardımcı olacak. Son zamanlarda, Aurora üzerine kurulu ilk AMM olan Trisolaris piyasaya sürüldü. Özellikle AMM ve genel olarak Aurora, kullanıcıların herhangi bir ERC20 belirteci arasında geçiş yapmasına, herhangi bir ERC20 belirteci için likidite sağlamasına ve likidite sağlamak için ücret almasına olanak tanır.

AuroraDAO, Aurora protokolünün özerk yönetimidir. AuroraDAO, koltuklardan oluşan bir “konseyden” oluşur. Sahipler, üst düzey kararları oylayacak ve alt kuruluşları bu kararları uygulamaya yönlendirecek. Meclis üyelerinin listesi aşağıdaki resimde yer almaktadır.

Aurora’nın Öne Çıkan Özellikleri

İşte bu ağın öne çıkan özellikleri:

  • Tam Ethereum uyumluluğu: Kullanıcılar, Aurora ile kolayca bağlantı kurmak için Metamask, Coin98 Cüzdan vb. gibi günümüzün popüler merkezi olmayan cüzdanlarını kullanabilir.
  • Düşük işlem maliyetleri: Şu anda Aurora’daki işlem ücreti, Ethereum ağından çok daha ucuz olan yalnızca 0 $’dır.
  • Güvenilir Köprüleme: Kullanıcılar varlıklarını Aurora Bridge aracılığıyla kolayca dönüştürebilir.

AURORA Nasıl Satın Alınır?

Kripto para borsalarının çoğunda Aurora (AOA) satın almak için, ticaret yapmak için zaten Bitcoin (BTC) veya Ethereum (ETH) sahibi olmanız gerekir. İyi haber şu ki, Kredi Kartınızı veya hatta Banka Hesabınızı kullanarak Binance ile kripto para birimini kolayca satın alabilirsiniz.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505