• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Crypto.com, kurumsal yatırımcı bekleme listesiyle ABD’de borsa lansmanına başladı

Crypto.com, kurumsal yatırımcı bekleme listesiyle ABD’de borsa lansmanına başladı

Crypto.com 15 Mart’ta borsasının resmi olarak ABD’de aşamalı bir lansmana başladığını ve artık bekleme listesindeki bazı kullanıcılar tarafından kullanılabileceğini duyurdu. Ayrıca, değişim hizmetlerini kullanmakla ilgilenen profesyoneller için yeni bir bekleme listesi açtı.

Borsa önümüzdeki aylarda aşamalı olarak kullanıma sunulacak ve başlangıçta yalnızca kripto alanına dalmak isteyen ABD merkezli kurumsal yatırımcıları destekleyecek.

“Crypto.com Exchange, bu ilk lansman aşamasında ABD’li kurumsal yatırımcıları destekleyecek. Mümkün olan en kısa sürede herkese ulaştırmak için sabırsızlanıyoruz.”

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek basın açıklamasında şunları söyledi. Şirketin borsası, spot hacmi bakımından dünyanın en büyük beş borsasından biri ve şirkete göre saniyede 2,7 milyon işlemi destekliyor.

Büyük Pazarlama Baskısı

Crypto.com, son birkaç aydır ABD’de agresif bir şekilde pazarlama yapıyor. En dikkate değer hamle, şirketin Los Angeles’ın ikonik Staples Center’ının isim haklarını AEG’den 20 yıllığına satın alması oldu.

Crypto.com ayrıca 2021’de Hollywood aktörü Matt Damon’ı marka elçisi olarak seçti ve onunla birlikte “şans cesurlardan yanadır” kampanyası kapsamında kendisini ABD’deki izleyicilere pazarlamak için çeşitli reklamlar yaptı. Hareket, o zamanlar bazı eleştiriler aldı ve hatta karakterlerin Damon’ın “bitcoin reklamında” tavsiyesini izledikten sonra paralarını “cesurca” kaybettiğini söyleyen ikonik animasyon TV şovu South Park’ta bahsedildi.

Crypto.com

Spor Sponsorlukları

Şirket, dünya çapında çeşitli spor dallarında sponsorluk anlaşmaları yürütüyor. Haziran 2021’de Formula 1’in 2021 Sprint serisinin ilk küresel ortağı oldu. Geleneksel spor dünyasında böyle bir anlaşma yapan ilk kripto ile ilgili şirketti.

Crypto.com’un diğer sponsorlukları arasında Mart 2021’de imzalanan NHL takımı Montreal Canadiens ile bir yıllık sözleşme ve Ağustos 2021’de imzalanan İtalyan futbol ligi Lega Serie A ile çok yıllı bir ortaklık yer alıyor. Crypto.com ayrıca Temmuz 2021’de UFC’nin ilk küresel dövüş kiti ortağı ve resmi kripto platformu olmak için bir anlaşma imzaladı. Bir CNBC raporuna göre, anlaşma 10 yılda 175 milyon dolar değerinde.

Crypto.com sadece spor yoluyla kendini pazarlamaya çalışmıyor, aynı zamanda NFT’leri ve kriptoyu spor dünyasına getirmeye çalışıyor. Şirketin UFC ve Formula 1 ile yaptığı anlaşmalar, spor endüstrisinin taraftarlara NFT’ler oluşturmasına ve yayınlamasına yardımcı olmanın yanı sıra, genel kripto alanına daha fazla dahil olmalarına yardımcı olma dilini içeriyor.