• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Fed’in Faiz Artışından sonra Bitcoin 40 bin doların üzerine çıktı

Fed’in Faiz Artışından sonra Bitcoin 40 bin doların üzerine çıktı

ABD’deki önde gelen geleneksel bankalar, Fed’in faiz oranlarını artırması nedeniyle baz kredi oranlarını artırdı. Federal Rezerv, FOMC toplantısının ardından faiz artırımına ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamaya göre, Komite “federal fon oranı için hedef aralığı yüzde 1/4 ila 1/2’ye yükseltmeye” karar verdi. Ayrıca ihtiyaç duyulduğunda devam eden artış planlarını da ortaya koydu.

Fed Faiz Artırdı

Bu, Fed’lerin 2018’den bu yana yükselen enflasyonun ortasında faiz oranlarını ilk kez artıracak olması. Federaller enflasyonu ele alma sözü verdi ve Federal Açık Piyasalar Komitesi faiz oranlarını artırma kararının enflasyonla ilgili endişelerden kaynaklandığını açıklıyor.

Komite ayrıca, bunun enflasyonu daha da artırabileceğine inandığını belirterek, Ukrayna’daki çatışmaya da değindi. Ekim ayından bu yana enflasyon istikrarlı bir şekilde yükseliyor ve Şubat ayında %7,9 ile 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Komite, oranı yalnızca %0,25 oranında artırdı, sekiz kişi bunu desteklemek için oy kullanırken, bir üye daha yüksek olan %0,5’e oy verdi. Bununla birlikte, eğer bu özellikle enflasyon oranları üzerinde istenen etkiye sahip değilse, bu yıl içinde daha fazla zam yapma şansı var. Fed başkanı Jerome Powell’a göre, yıl sonuna kadar Federal fon oranının medyan projeksiyonu %1.9’dur.

Faiz

Kripto Piyasası Nasıl Tepki Verdi?

Artış haberi duyulduğunda Bitcoin 40 bin doların altına düştü. Ancak o zamandan beri son 24 saatte %3’lük bir artışla geri döndü ve şu anda 40 bin doların üzerinde işlem görüyor. Bitcoin’in yükselişiyle birlikte diğer dijital varlıklar da son 24 saatte olumlu bir performans sergiledi. Kripto varlıklarının toplam piyasa değeri, yayın tarihi itibariyle %2’ye yakın bir artışla yaklaşık 1.8 trilyon dolara yükseldi.

Kripto topluluğundaki bazıları, bu artışın sektör için daha az likidite anlamına geleceğini düşünüyor, ancak artışın yüzdesi her zaman bekleniyordu. Sadece hafif bir artış olduğu göz önüne alındığında, kripto performansı üzerindeki etkisi o kadar önemli olmayabilir. Faiz oranını artırmanın yanı sıra, Fed’ler bir sonraki toplantısında Hazine menkul kıymetlerini ve ajans borçlarını azaltmayı da planlıyor. Bu, bilançosunu küçültme girişiminin bir parçası.