• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Decentralized Social (DESO) Nedir, Nasıl Alınır?

Decentralized Social (DESO) Nedir, Nasıl Alınır?

2021 yılı, dijital para birimlerinin yükselişine tanık oldu. Çeşitli kripto para birimleri rekor seviyelerine ulaşırken, birçoğu ilk madeni para tekliflerinden sonra piyasaya giriş yaptı. Yatırımcılar ayrıca dijital para birimlerinin sağladığı getiriler için kriptoları alkışladılar.

Kripto para birimleri denilince akla gelen ortak isimler Bitcoin ve Ethereum olsa da, son çeyreklerde piyasada ilgi gören çeşitli meme coinleri ve diğer dijital varlıklar var. Bitcoin (BTC) yaklaşık %66,17 YTD getiri sağlarken, Ethereum (ETH) %421.57 YTD arttı. Bugün, son rallisi nedeniyle yatırımcılar arasında trend olan Decentralized Social (DESO) madeni parasını tartışacağız.

Decentralized Social (DeSo) Madeni Para Nedir?

Decentralized Social, Web 3.0 merkezi olmayan sosyal ağları güçlendirmek için tasarlanmış yeni bir blok zinciri türüdür. 2019 yılında tasarlandı ve DeSo, sosyal medya merkezileştirme sunarak yarattığı sorunları çözmeyi hedefliyor.

Son zamanlarda, çeşitli sosyal medya özel firmaları tartışmalı bir şekilde kamu söylemini kontrol ederken, büyük karlar elde ediyor. Bununla birlikte, DeSo’nun sosyal blok zinciri, medya içeriğini bir kamu hizmeti olarak ele alır ve herhangi bir izin olmaksızın herkes tarafından erişilebilir olmasını sağlar.

Yeni nesil Web 3.0 sosyal ağlarını getirmek için tasarlanmış, etkili ve yükseltilebilir veritabanı altyapısı ile kripto para birimleri tarafından sağlanan açık bir P2P finansal sistem paradigmasını birleştirir. Diğerlerinin yanı sıra Diamond, Pulse ve Polygram’ı içeren DeSo blok zincirinde çeşitli uygulamalar oluşturulmuştur. Nader Al-Naji, Ocak 2019’da Decentralized Social kurdu. Nader Al-Naji, D.E.’de yazılım mühendisiydi. Shaw Group ve daha sonra Princeton Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Google Arama ve Google Ads ekiplerinin bir parçası olarak Google’daydı. Daha önce, DeSo’dan önce, 2017’de algoritmik bir stablecoin olan Basis’i piyasaya sürmek için 133 milyon ABD dolarından fazla para topladı.

Özellikle, Ekim 2021’de, 50 milyon ABD Doları tutarında bir geliştirici fonu olan Octane Fund, Decentralized Social vakfı tarafından duyuruldu. DeSo’daki tüm içerik, merkezi olmayan bir defterde depolanır ve Ethereum blok zincirindeki DeFi uygulamalarına benzer şekilde, geniş ve artan bir bağımsız üçüncü taraf uygulamaları ağı tarafından kullanılabilir.

DESO Coin

Projenin yerel varlığı, Decentralized Social paradır (DESO). Ethereum veya Bitcoin gibi önde gelen zincirlere benzer şekilde çalışan DESO madeni para, DeSo blok zinciri ekosistemi boyunca ana değişim birimidir. Ayrıca proje, DeSo blok zincirinin yerel varlığı olduğu için DESO varlığının nasıl bir madeni para olduğunu vurgulamaktadır. Blok zincirinin üstündeki uygulamalar aracılığıyla dağıtılan diğer herhangi bir kripto para birimi bir simgedir.

Decentralized Social (DESO) Nasıl Satın Alınır?

Genel olarak, bir kripto jetonu satın alma süreci basittir:

1. Adım — Binance kaydolun

2. Adım — Hesabınıza para yatırın

3. Adım — Kripto para birimi satın alın

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505