• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

BitMEX’in kurucusu Arthur Hayes, dolar hakimiyetinin ve Bitcoin’in 1 milyon dolara son bulacağını tahmin ediyor

BitMEX’in kurucusu Arthur Hayes, dolar hakimiyetinin ve Bitcoin’in 1 milyon dolara son bulacağını tahmin ediyor

Eski BitMex CEO’su Arthur Hayes, Medium sayfasında yayınlanan “Enerji İptal Edildi” başlıklı uzun bir makalesinde, Ukrayna’daki savaşın ve bunun sonucunda ortaya çıkan yaptırımların Eurodollar / Petrodollar para sisteminin sonu olabileceğini açıkladı.

Rusya’ya Yaptırımlar Dolar Hakimiyetini Sona Erdirebilir

Hayes’e göre dünyanın en büyük enerji üreticisinin yaptırımı, uzun vadede bu yaptırımları uygulayan ABD ve Avrupa Birliği’ni etkileyecek. Aynı zamanda, bu ülkelerin finansal sistemi Rusya’ya karşı silahlandırmasıyla, mevcut finansal sistemin tarafsız olmadığının netleştiğine inanıyor.

Rusya ve durumu gözlemleyen diğer ülkeler için bu, küresel dijital para ağına olan güvenlerini kaybetmeleri ve böylece altın ve Bitcoin’in egemen olduğu bir parasal düzenin doğması için yeterlidir. Ona göre bu durum, egemen ulusların ve bireylerin küresel finansal sisteme bağımlı olmaktansa odaklarını sabit varlıklara kaydırmaları için mükemmel bir katalizördür. Özellikle, bazı analistler daha önce Rusya’ya uygulanan yaptırımların küresel ekonomi üzerinde kalıcı bir etkisi olacağını tahmin etmişti.

Arthur Hayes

BitMex kurucu ortağı, Bitcoin değerinin 1 milyon doları zorlarken altının değerinin ons başına 10 bin dolara kadar yükseldiğini görebileceğimizi tahmin etmeye devam etti. Hayes ayrıca, kripto varlığını altının dijital formu olarak gören Bitcoin savunucuları arasındaki genel görüşü tekrarladı ve varlıkları altından ziyade BTC ile aktarmanın daha kolay olduğunu söyledi.

Artan “Doların Sonu” Konuşmaları

Arthur Hayes, Rusya’ya yönelik yaptırımların yeni bir dünya ekonomik düzenine yol açabileceğini öne süren ilk analist değil. Yakın tarihli bir CryptoSlate raporu , Rusya’ya uygulanan yaptırımların Çin’i sınır ötesi yerleşimler için alternatif bir para birimi olarak dijital yuanını tanıtmaya zorlayabileceğini belirtti. Bu yapılırsa, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, dünya çapında uygulanabilir alternatifler aradıklarından, Batı’nın hakim olduğu finansal sisteme daha az bağımlı hale gelecekleri anlamına geliyor.

Zengin Baba Yoksul Baba kitabının popüler yazarı Robert Kiyosaki, yakın tarihli bir tweet yağmurunda ABD doları hegemonyasının olası sonunu da tartıştı. Ona göre, Suudi Arabistan’ın Çin petrolünü satma ve Çin yuanı ile ticaret yapma kararı, ülkenin zayıflayan gücünün kanıtıdır. Bir diğer popüler yatırımcı Jim Rogers, dolar gibi uluslararası bir para biriminin tarafsız olması gerektiğini, ancak ABD’nin artık para birimini silahlandırmasıyla bazı ülkelerin “Washington artık adil davranmıyor” diye rakip bir para birimi aramaya başladığını açıkladı.